Ministerul roman de Interne concediaza 10.000 de politisti, acuzandu-i de ineficienta

0
728
politist-intersectie-circulatie

politist-intersectie-circulatieMinisterul roman de Interne vrea sa disponibilizeze 10.000 de politisti, pe care ii acuza de performante slabe si de faptul ca si-au obtinut slujbele prin „pile”, relateaza Euronews.

Potrivit editiei online a Euronews, oficialii romani justifica disponibilizarile prin faptul ca vor sa elimine din sistem coruptia si nepotismele.

Ei s-au plans de proasta pregatire a politistilor si de faptul ca acestia nu au obtinut posturile in mod corect.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, la inceputul lunii iunie, dupa audierea sa in Comisia de aparare din Camera Deputatilor, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

Igas a mai spus ca, „dupa cum este firesc”, va pleca un numar important de angajati din Aparatul Central, fiind pentru prima oara dupa 1989 cand numarul acestora va cobori sub o mie.

Potrivit lui Traian Igas, angajatii din MAI care vor fi disponibilizati nu vor primi salarii compensatorii, intrucat situatia economica nu o permite. Igas a afirmat ca disponibilizatii din MAI vor primi exact aceleasi ajutoare sociale ca orice angajat care isi pierde locul de munca.

in urma mai multor runde de negocieri cu sindicatele, conducerea MAI a acceptat, ca alternativa la o parte din disponibilizari, exonerarea de la plata cheltuielilor de scolarizare pentru politistii si cadrele militare care solicita incetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicarii masurilor de reducere a numarului de posturi. De asemenea, alte variante sunt suspendarea la cerere, pe o perioada de doi-trei ani, a unor politisti si pensionarea la cerere cu acordarea drepturilor compensatorii in decurs de trei ani.

Guvernul a decis amanarea incadrarii absolventilor scolilor ministerului pana la 1 ianuarie 2012 si a avizat inceperea disponibilizarilor, printr-o OUG adoptata in 16 iunie. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here