A treia editie a Festivalului de Film Istoric Rasnov va cuprinde 50 de proiectii pe teme istorice

0
588
rasnov

rasnovPrimaria orasului Rasnov va organiza, de joi pana in 15 august, cea de-a treia editie a Festivalului de Film Istoric, care va cuprinde 50 de proiectii pe teme istorice, dintre care 16 prezentate in premiera, dar si concerte de muzica, dans, expozitii, dezbateri si seminarii pe teme istorice.

Potrivit organizatorilor, printre subiectele acestei editii se numara atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite ale Americii, caderea Zidului Berlinului, tema colonizarilor, cavalerii teutoni care s-au asezat in Transilvania in urma cu 800 de ani si Regele Mihai I.

Cele 50 de proiectii de filme documentare si fictiune, dintre care 16 vor fi prezentate in premiera in Romania, vor rula in Gradina Cetatii, la Casa de Cultura din centrul orasului si la cinematograful din Rasnov. In cadrul festivalului se vor organiza si concerte de muzica de harpa, muzica veche de la curtile regale sau jazz, spectacole de dansuri traditionale, expozitii, dar si dezbateri si seminarii pe teme istorice.

„In acest an, filmul nu mai ocupa ponderea majoritara a festivalului pentru ca dorim sa ne folosim de istorie in toate aspectele ei”, a spus Mihai Dragomir reprezentant al Intinerarii Culturale Europene, partener al Primariei Rasnov in organizarea FFIR. Organizatorii au pregatit pentru copii filmul „Toate panzele sus” care va rula in fiecare dimineata, intre orele 10.00 si 11.00, la cinematograful din oras.

La cinematograf vor rula filme pe tot parcursul zilei, pana seara, la orele 20.00, cand se deschide seria de proiectii in Gradina Cetatii, in aer liber. De asemenea, organizatorii vor amplasa un ecran urias si intr-o zona de blocuri din localitate pentru locuitorii care ajung mai greu in centrul orasului. Printre evenimentele speciale pregatite in cadrul festivalului se numara si o comemorare a actorului stefan Iordache si un moment dedicat regizorului Nicholas Dimancescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here