Ministerul Economiei ar putea lista la bursa 15% din Complexul Energetic Oltenia

0
643
bursa-valori

bursa-valoriMinisterul Economiei vrea ca producatorul de carbune si electricitate Complexul Energetic Oltenia sa efectueze o majorare de capital, sa listeze la bursa un pachet de 15% din titluri si sa reduca numarul persoanelor cu functii de conducere.

Compania a fost infiintata in urma cu trei luni prin fuziunea termocentralelor Turceni, Rovinari si Craiova cu producatorul de carbune Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu.

De asemenea, compania ar putea fi implicata „in limitele sale de competenta”, alaturi de autoritatile publice locale, in implementarea strategiei de dezvoltare regionala si judeteana, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al companiei.

Guvernul intentioneaza sa modifice legislatia privind exproprierea pentru cauze de utilitate publica si sa acorde garantii de la Eximbank investitiile intr-o unitate de productie a electricitatii din companie.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Europeana sa vanda pana in prima parte a anului viitor, prin licitatie publica, pachetul majoritar de actiuni al Complexului Energetic Oltenia. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here