Ministerul Agriculturii a impus noi conditii pentru strainii care vor sa achizitioneze terenuri agricole

0
949

Persoanele fizice straine nu vor cumpara terenuri agricole la scara mare in Romania dupa liberalizarea tranzactiilor, la 1 ianuarie 2014, dar statul vrea sa introduca unele conditii la achizitia terenurilor, a declarat luni Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

„Avem intentia sa introducem anumite conditii la achizitia terenurilor de catre persoanele fizice straine. De exemplu, de la o anumita suprafata in sus, sa zicem 5 hectare, cumparatorii sa fie agricultori si sa aiba cunostinte in domeniu”, a spus Irimescu la un seminar pe tema agriculturii, potrivit MEDIAFAX.

El a amintit ca si in prezent strainii pot cumpara terenuri in Romania, daca infiinteaza o firma.

„Ma indoiesc ca persoanele fizice vor cumpara terenuri acum, cand persoanele juridice straine au achizitionat aproape un milion de hectare. (…) Raul a fost deja facut, cand s-a permis achizitia terenurilor de catre persoanele juridice”, a mai spus secretarul de stat.

Suprafata agricola totala a Romaniei era in 2010 de 13,3 milioane de hectare, din care 8,3 milioane de hectare reprezinta teren arabil.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat in octombrie ca statul va lua unele masuri, in 2013, pentru a limita cumpararile de teren de catre straini, dupa liberalizarea pietei, la 1 ianuarie 2014, stipulata in Tratatul de aderare la UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here