Miliardarul George Soros se retrage dupa 4 decenii de cariera. Afla care este succesul renumitului investitor

0
632
zaruri-noroc-actiuni-succes

zaruri-noroc-actiuni-succesVestea ca investitorul George Soros se va retrage din activitate, dupa 4 decenii de cariera, a facut valva pe piata de capital. Cu o avere de 15 miliarde de dolari, viitorul sau presupune mai multe case si avioane private decat ale unui pensionar obisnuit, scriu cei de la Time.

in ultimii ani, retragerea din activitate a unui angajat a trecut prin mai multe etape. Pentru ca multe slujbe erau obositoare, doar simpla pensionare era o rasplata in sine.

Insa, acum, retragerea unui investitor nu poate fi comparata cu cea a unei persoane din clasa de mijloc, asa ca s-a creat o noua paradigma.

Iata ce putem invata din retragerea miliardarului George Soros.

1. Considera ca vei fi mai sanatos daca te retragi mai tarziu din activitate

Soros va implini 81 de ani in curand si este perfect sanatos dupa 4 decenii de cariera. Iar, fie ca vei crede sau nu, o viata de huzur s-ar putea sa nu iti faca la fel de bine. Un studiu al Universitatii Riverside din California arata ca munca indelungata te ajuta sa ai o viata sanatoasa si echilibrata.

2. Cauta oportunitati folosindu-te de abilitatile si talentele tale

Investitorul, la fel ca multi alti oameni de afaceri, isi permite sa-si organizeze singur programul. Dar, daca lucrezi pentru altcineva, este util sa-ti gasesti o slujba part-time sau chiar o activitate sociala care sa-ti faca placere in timpul liber.

Spre exemplu, daca te implici in actiuni de voluntariat s-ar putea sa nu castigi foarte multi bani, insa, vei castiga din punct de vedere al starii de spirit.

3. Fa-ti un plan despre cum poti sa ajuti tu lumea

Soros spunea recent ca vrea sa se implice in actiuni de caritate in anii care urmeaza. Fie ca esti pasionat de politica sau de filosofie, nu conteaza, ci este important sa te implici in viata comunitatii.

Soros, care va implini in august 81 de ani, urmeaza sa returneze plasamente de sub un miliard de dolari investitorilor mici in fondul sau de investitii de 25,5 miliarde de dolari.

Restul activelor, de 24,4 miliarde de dolari, apartin lui Soros si familiei sale. Dupa retragere, el se va ocupa de averea familiei.

In anul 1992 a facut un profit de aproape doua miliarde de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

In 1993, Soros a infiintat fundatia pentru o societate deschisa, numita si Fundatia Soros.

Soros isi exprima frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice si monetare de actualitate, publicand carti si articole de presa, precum si dand interviuri difuzate la radio si TV. Multe dintre predictiile sale s-au dovedit a fi adevarate, de unde si renumele de „profet”. (Sursa: incont.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here