Milenialii își petrec aproape 4 ore pe zi navigând pe Internet

0
1340

București, 22 noiembrie 2018 – 94% dintre Mileniali navighează pe Internet mai mult de 30 de minute pe zi, media zilnică a timpului petrecut pe Internet fiind de 3,7 ore. Studiul cantitativ realizat în luna iulie 2018 de EXACT Business Solutions, (eșantion reprezentativ la nivel urban,  989 respondenți, utilizatori de internet, 18-32 ani, nivel de educație mediu și ridicat) mai arată că aplicațiile disponibile pe telefonul mobil sunt utilizate, în medie, 2,4 ore/zi.

Referindu-ne la timpul alocat Facebook-ului, 85% dintre Mileniali afirmă că petrec zilnic peste jumătate de oră pe această rețea de socializare. În medie, ei stau pe Facebook 2,6 ore pe zi. Nici când vine vorba de TV, acești tineri nu se dau în lături, 71% dintre ei declarând că-și petrec peste jumătate de oră în fiecare zi în fața micului ecran. Media zilnică este, în acest caz, de 2,1 ore.

Majoritatea milenialilor (62%) sunt zilnic și pe Youtube pentru un interval mai mare de 30 de minute. Media de timp petrecută zilnic pe acest canal este de 1,5 ore. Imediat după Youtube se regăsește Instagram, cu 0,7 ore.

“Informațiile conținute de ziare și reviste nu prezintă mare interes în rândul acestei categorii de public. Dacă acești tineri susțin în procent de 72% că nu citesc deloc ziare și reviste tipărite, observăm că nici publicațiile online nu se bucură de niște cifre extraordinare”, afirmă Lăcrămioara Loghin, Managing Director EXACT Business Solutions. Astfel, 43 % dintre Mileniali nu citesc presa online deloc. 33 % desfășoară zilnic această activitate într-un interval de sub 30 de minute, în timp ce un sfert dintre tinerii analizați în cadrul studiului declară că revista presei le ia mai mult de 30 de minute în fiecare zi. O medie zilnică se situează în acest caz la 0,5 ore.

LinkedIn, Pinterest și Twitter înregistrează cea mai mică medie a minutelor alocate zilnic de Mileniali: între 6-12 minute.

 

 

Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, rezidente în mediul urban, utilizatoare de internet, cu un nivel de educație mediu și ridicat. Volumul eșantionului a fost de 989 de respondenți. Aceștia au fost selectați din panelul EXACT Business Solutions, care conține 50.000 de respondenți, chestionarul fiind administrat online.

 

 

Despre EXACT Business Solutions

Specializată în domeniul cercetării de piață, al sondajelor de opinie și al consultanței în marketing, EXACT Business Solutions oferă o gamă completă de metode, tehnici și instrumente de cercetare pentru studii cantitative și calitative. De la abordările clasice la cele inovative, soluțiile noastre integrate răspund în cel mai eficient mod nevoilor clienților noștri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here