Mii de persoane, asteptate la slujba de inmormantare a parintelui arhimandrit Arsenie Papacioc

0
585
biserica-religie-institutie

biserica-religie-institutieMii de persoane sunt asteptate, joi, de la ora 13.00, sa asiste la slujba de inmormantare a parintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care va fi inhumat la Manastirea „Sfanta Maria” din Techirghiol. Sicriul cu trupul neinsufletit al parintelui Arsenie Papacioc a fost depus, joi dimineata,

pe scena special amenajata in curtea Manastirii „Sfanta Maria”, iar, de la ora 10.00, un sobor de preoti, in frunte cu Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inaltpreasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inaltpreasfintitul Casian, si Arhiepiscopul Tomisului, inaltpreasfintitul Teodosie, va savarsi Sfanta Liturghie.

Ulterior, de la ora 13.00, acelasi sobor de preoti va savarsi si Slujba de inmormantare, la care sunt asteptate sa asiste cateva mii de persoane, atat localnici, cat si turisti si pelerini sositi special la manastirea din Techirghiol pentru a-l conduce pe ultimul drum pe duhovnicul Arsenie Papacioc.

In ciuda ploii care a inceput inca de dimineata, curtea Manastirii „Sfanta Maria” din Techirghiol este plina de credinciosi, care au venit sa il conduca pe ultimul drum pe parintele Arsenie Papacioc.

Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol, a decedat, marti, in locasul in care a slujit timp de 35 de ani.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei, s-a nascut in 1914. S-a calugarit de tanar, la Manastirea Sihastria. A fost egumen la Manastirea Slatina, de unde a fost arestat si dus la Suceava. Dupa ani de detentie, in 1976 a ajuns la Manastirea Sfanta Maria – Techirghiol. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here