Microsoft a vandut 40 de milioane de licente Windows 8 in prima luna

0
845

Microsoft a vandut 40 de milioane de licente Windows 8 in prima luna de la lansare, potrivit unuia dintre sefii diviziei responsabile de sistemul de operare, ritmul fiind mai bun decat la lansarea Windows 7, in urma cu trei ani.

Cifra vanzarilor reprezinta un inceput solid dar nespectaculos pentru sistemul de operare proiectat sa concureze dominatia Google si Apple pe piata dispozitivelor mobile, potrivit CNBC.

Seful de marketing si finante al diviziei Windows, Tami Reller, nu a comparat rezultatele Windows 8 cu cele ale Windows 7, dar vanzarile ultimului sistem de operare, lansat pe 26 octombrie, par sa fi depasit rezultatul pentru o luna al Windows 7, care a inregistrat vanzari usor peste 60 de milioane de unitati in primele zece saptamani de la lansare.

Reller nu a oferit, de asemenea, date despre numarul vanzarilor de sisteme de operare independente comparativ cu upgrade-urile realizate de clienti anteriori, dar a sugerat ca o mare parte a cresterii vine din upgrade-uri.

Un upgrade la Windows 8 costa 40 de dolari, fata de 70 de dolari pentru achizitia versiunii independente.

O parte importanta din vanzari a fost asigurata de achizitiile producatorilor de PC-uri.

Potrivit firmei de cercetare StatCounter, circa 1% din 1,5 miliarde de utilizatori de computere au instalat Windows 8. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here