MFP: Nu toti romanii vor trebui sa depuna declaratii de avere incepand cu 2014

0
897

Declaratia de patrimoniu si venituri trebuie depusa doar de persoanele fizice suspectate de evaziune fiscala si care sunt verificate in urma descoperirii unor discrepante majore intre acumularile de avere si veniturile declarate, precizeaza Ministerul Finantelor Publice.

„Depunerea declaratiei se face doar la cererea organului fiscal. Prin urmare, nu toti romanii vor trebui sa depuna declaratii de avere incepand cu 2014. Formularul declaratiei de patrimoniu si venituri prevazut in anexa la proiectul de ordin postat pe site-ul MFP vizeaza strict acele persoane fizice care in urma unor verificari documentare prealabile amanuntite a tuturor informatiilor detinute si obtinute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumularile lor patrimoniale urmeaza sa fie supuse unei verificari fiscale efective pentru ca prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate”, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor dupa ce in presa a fost vehiculata informatia potrivit careia toti romanii vor depune declaratie de avere din 2014, potrivit Mediafax.

In concluzie, solicitarea depunerii declaratiei de patrimoniu si venituri nu se va face catre toate persoanele fizice si nici macar catre toate persoanele fizice independente supuse inspectiei fiscale obisnuite, ci numai catre acele persoane care in urma verificarilor prealabile prezinta discrepante majore intre acumularile de avere si veniturile declarate.

In proiectul de ordin publicat luni pe site-ul Ministerului Finantelor se aproba doar modelul declaratiei de patrimoniu si de venituri, precum si elementele de patrimoniu si de venituri care trebuie declarate de persoana a carei stuatie fiscala este verificata.

Procedura de verificare a persoanelor fizice este deja prevazuta in Codul de procedura fiscala, iar proiectul de ordin nu face decat sa defineasca continutul si modelul propriu-zis al declaratiei de patrimoniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here