Metropolitan Life donează 100.000 de euro

0
880

Metropolitan Life donează 100.000 de euro în proiectul „Educație și încurajarea lecturii pentru copiii din medii dezavantajate” și se alătură United Way Romania în prevenirea analfabetismului funcțional prin amenajarea a nouă colțuri de lectură pentru copiii din medii dezavantajate

 

București: 05.10.2022 – Aproximativ 4.000 de copii din familii vulnerabile, beneficiari ai Fundației United Way România, au acum acces la nouă colțuri de lectură, nou amenajate cu ajutorul contribuției de 100.000 de euro din partea Metropolitan Life.

Colțurile de lectură, amenajate în cadrul proiectului ”Educație și încurajarea lecturii pentru copiii din medii dezavantajate”, au scopul de a crește accesul tuturor copiilor la educație și lectură în vederea prevenirii și combaterii riscului de analfabetism funcțional și a abandonului școlar. Ele sunt create în cadrul unor școli din nouă localități implicate în proiect: Glina și Buftea (Județul Ilfov), Cutuș și Harman (Județul Brașov), Borșa (Județul Iași), Cumpăna (Județul Constanța), Băile Tușnad (Județul Harghita), Ploiești (Județul Prahova) și Costache Negri (Județul Galați).

Donația de 100.000 de euro a acoperit o varietate de activități. În primă fază, a avut loc dotarea și amenajarea colțurilor de lectură. În funcție de starea fiecărui spațiu și nevoile identificate, s-au schimbat podele și parchet, s-a zugrăvit și au fost pictați pereții, s-a achiziționat și montat mobilier, fotolii de tip beanbags și perne colorate, covoare, draperii, cărți și materiale educaționale etc. Astfel, spații vechi și neutilizate au primit o nouă destinație care să bucure copiii și să le trezească dorința de a citi.

De asemenea, bugetul a acoperit inaugurarea centrelor cu participarea a 40 de voluntari din partea Metropolitan Life, formarea în domeniul literației pentru cadrele didactice care vor activa în aceste centre, organizarea unor Cluburi de lectură pentru încurajarea cititului și dezvoltarea abilităților copiilor prin activități de literație individuale și de grup, asigurarea materialelor educaționale necesare derulării activităților de lectură și asigurarea gustărilor pe durata acestor întâlniri.

„Nivelul analfabetismului funcțional este în continuă creștere în România. Nu o spun eu, ci testele PISA și Monitorul educației și formării, publicat de Comisia Europeană, în anul 2021. Modul în care s-au desfășurat orele în timpul pandemiei a dus și mai mult la creșterea prăpastiei dintre copiii din familii cu posibilități și cei unde urgența este asigurarea traiului de zi cu zi. De aceea, împreună cu Metropolitan Life, am decis să sprijinim copiii din familii dezavantajate și astfel să răsturnăm statisticile descurajatoare. Copiii au deschiderea să învețe, să descopere plăcerea de a citi, iar ceea ce facem noi prin aceste colțuri de lectură este să îi încurajăm în această direcție.” – Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

Consider că cititul este un obicei important, care trebuie dezvoltat încă din copilărie, fiind atât de necesar în evoluția personală și profesională a fiecăruia dintre noi. Ne bucurăm că, alături de United Way România, avem oportunitatea de a acționa integrat, pas cu pas, pentru a contribui la schimbarea statisticilor îngrijorătoare legate de procentul de analfabetism funcțional din România. Schimbarea este definită de perseverență și consecvență, iar implicarea în proiectul Educație și încurajarea lecturii pentru copiii din medii dezavantajate” reconfirmă angajamentul nostru de a proteja viața și viitorul comunităților în care ne desfășurăm activitatea.” – Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

 

 

 

Din cei aproape 4000 de copii care au acces la noile colțuri de lectură, 360 de copii, cu preponderență din ciclul primar, vor participa la activitățile de literație. Acești copii au fost selectați printr-o evaluare a nivelului inițial de literație și vor fi evaluați periodic pentru a monitoriza progresul acestora.

Aceste activități urmăresc să dezvolte competențele de lectură și scriere, astfel încât copiii să înțeleagă și să evalueze critic informațiile primite prin texte scrise, electronice și imagini.

 

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, prin mobilizarea unei rețele extinse de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.500 de donatori individuali, 40 de donatori majori și peste 100 de companii.

 

Despre Metropolitan Life

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin filialele și afiliații („MetLife”), este una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să pășească cu încredere în viitor. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 23 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 3 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here