MetLife si MetLife Foundation, parteneriat de microcreditare cu Kiva pentru dezvoltarea antreprenoriatulului

0
766

MetLife si MetLife Foundation anunta astazi incheierea unui parteneriat cu Kiva, o organizatie neguvernamentala care sustine antreprenori din toata lumea prin intermediul platformei sale online de finantare de tip crowdfunding.

Cei 5.200 de angajati ai MetLife din Europa, Orientul Mijlociu si Africa au fost invitati sa aloce 25 de dolari sub forma de imprumut pentru a sprijini antreprenori din toata lumea sa porneasca, sa sustina si sa-si dezvolte afacerea. Initiativa este finantata de MetLife Foundation, organizatia caritabila a grupului MetLife, care isi propune sa creasca gradul de incluziune financiara la nivel global. Pentru a atinge acest obiectiv, MetLife Foundation investeste 200 de milioane de dolari in decursul a cinci ani, cu obiectivul de a avea un impact in vietile a peste doua milioane de oameni.

“Parteneriatul cu Kiva reprezinta o metoda simpla si eficienta de a face diferenta pentru mii de antreprenori din toata lumea si pentru famillie lor. in acelasi timp, ofera angajatilor MetLife o oportunitate unica, inovatoare si atractiva de a se implica si contribui la cresterea incluziunii financiare in tari care adesea nu au deloc acces la servicii financiare”, a declarat Michel Khalaf, presedintele MetLife EMEA si membru in consiliul director al MetLife Foundation.

Din 2005, Kiva a facilitat acordarea de microimprumuturi in valoare de peste 715 milioane de dolari prin conectarea unei comunitati globale in continua crestere formata din peste 1,3 milioane de creditori cu 1,6 milioane de antreprenori din toata lumea. Pe masura de persoanele care obtin finantare prin intermediul Kiva ramburseaza creditele, sumele pot fi imprumutate din nou, astfel incat noi antreprenori sa beneficieze de sustinere, sustinand cresterea incluziunii financiare.

“MetLife a fost infiintata pornind de la o premisa simpla, dar puterica, anume ca oricine are nevoie de acces la instrumentele financiare potrivite pentru a obtine mai mult in viata”, a declarat Premal Shah, presedintele si cofondatorul Kiva. ”Suntem mandri sa facem parte din eforturile MetLife catre aceasta viziune. Prin intermediul parteneriatului, MetLife sustine visurile a mii de antreprenori din toata lumea, contribuind la cresterea accestului la servicii financiare si sustinand angajatii sa participe direct la misiunea grupului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here