Meryl Streep va primi un Urs de Aur onorific la Berlinala din 2012

0
659
maryl-streep

maryl-streepActrita americana Meryl Streep va primi un Urs de Aur onorific la editia din 2012 a Festivalului International de Film de la Berlin, care se va desfasura in perioada 9 – 19 februarie, au anuntat, luni, organizatorii evenimentului.

„Meryl Streep, care a jucat in peste 40 de filme, este una dintre actritele cele mai talentate din lume si care a avut roluri dintre cele mai variate. Ea a obtinut nenumarate premii si nominalizari, inclusiv recordul de 16 nominalizari la Oscaruri”, au afirmat organizatorii festivalului intr-un comunicat.

Actrita a castigat de doua ori prestigioasa statueta oferita de Academia de film americana si a fost recompensata cu sapte Globuri de Aur din 18 nominalizari.”Ne bucuram de faptul ca avem posibilitatea de a premia un star al cinematografiei mondiale si o artista extraordinara cum este Meryl Streep cu acest Urs de Aur onorific. Talentul ei are fatete multiple si ii permite sa treaca cu usurinta de la roluri dramatice la cele de comedie”, a declarat Dieter Kosslick, directorul festivalului.

Ursul de Aur onorific ii va fi inmanat actritei americane pe data de 14 februarie, cu ocazia premierei de la Berlin a celui mai recent film al ei, „The Iron Lady”, un lungmetraj despre viata si activitatea fostului premier britanic, Margaret Thatcher.

La Berlin, Meryl Streep a fost deja premiata in 2003, alaturi de Julianne Moore si Nicole Kidman, pentru rolul din drama „Orele/ The Hours” de Stephen Daldry.

Actrita americana in varsta de 62 de ani detine recordul de nominalizari la premiile Oscar – 16 -, insa a castigat mult ravnita statueta doar de doua ori: in 1979, pentru rolul din „Kramer contra Kramer”, si in 1982, pentru evolutia din „Alegerea Sophiei”.

Meryl Streep mai detine si recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur castigate de o actrita – sapte. Printre proiectele cinematografice cele mai recente ale actritei americane se numara „Mamma Mia!”, in care a jucat alaturi de Pierce Brosnan, „Julie si Julia”, „E tare complicat!”, „indoiala/ Doubt” si „Diavolul se imbraca de la Prada”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here