Mercury Research: Italia este cea mai apreciata destinatie din Europa pentru city break-uri

0
805

Italia se afla in topul destinatiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandari din partea turistilor din intreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte de maxim 3 zile, conform celei de-a doua editii a celui mai complex studiu la nivel international despre piata turismului, The Global Tourism Monitor. Studiul a fost realizat de Mercury Research impreuna cu Asociatia Global Market Research (www.agmr.com) in prima jumatate a anului 2015, pe un esantion de 16.800 de respondenti din 24 de tari din Europa, America, Asia-Pacific, Africa si Orientul Mijlociu si ofera informatii despre 111 destinatii turistice. 
Dupa Italia, la diferenta foarte mica, se afla insulele din Grecia si Finlanda, departajate de fruntasa clasamentului de doar cateva zecimale. Romania se afla pe locul 23 in topul celor mai apreciate destinatii din Europa pentru sejururi scurte, situandu-se inaintea unor tari precum Muntenegru si Bulgaria. Cei mai multi dintre turistii straini care au ales Romania pentru un sejur scurt au fost motivati de vizitarea de obiective turistice si de experientele turistice noi, si doar intr-o mica masura de cunoasterea culturii locale.

TOP 10 cele mai recomandate destinatii din Europa pentru sejururi scurte

Loc

Tara

Scor*

1

Italia

51

2

Grecia – Insule

51

3

Finlanda

51

4

Austria

50

5

Portugalia

47

6

Cehia

44

7

Irlanda

44

8

Spania

42

9

Franţa

41

10

Olanda

41

**Romania = 22, Muntenegru = 20, Bulgaria = 19

*Scorul (NPS = NET PROMOTING SCORE) este un indicator de masurare a popularitatii unei destinatii, care ia in considerare gradul in care turiştii ar recomanda-o pentru petrecerea vacantei şi se calculeaza ca diferenta de puncte procentuale dintre promoteri (turiştii care acorda note mari, intre 8-10) si detractori (care acorda note mici intre 0-6).

Daca Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandata destinatie de vacanta din Europa pentru vacante de lunga durata este Norvegia (70), urmata de Suedia (66) si Austria (62). Cea mai putin apreciata destinatie atat pentru city breaks, cat si pentru vacante lungi (minim 4 nopti) este Ucraina (-51). La capitolul vacante mai lungi, Romania se afla pe locul 24, pe locurile imediat urmatoare aflandu-se Ungaria, Finlanda si Bulgaria.

Intentii de vacanta

Spania se afla in topul tarilor din Europa in care turistii isi doresc sa mearga in vacanta in 2015. Desi mai bine promovate decat Spania, Franta si Italia sunt urmatoarele destinatii vizate de turisti pentru vacanta anul acesta. Daca 8% dintre turistii din intreaga lume au au vazut reclame sau oferte turistice despre Spania, procentul se ridica la 13% cand vine vorba despre Franta si Italia. Desi Bulgaria are un scor mai mic decat Romania in ceea ce priveste recomandarile turistilor care au vizitat aceasta tara, la nivel de marketing turistic situatia se inverseaza. Bulgaria este mai bine promovata decat Romania, 4% dintre straini au vazut reclame sau oferte turistice pentru aceasta destinatie in comparatie cu 2% pentru Romania. Doar 1% dintre turistii straini iau in considerare petrecerea vacantei in Romania in 2015.

 

Loc

Tara

%

1

Spania

12%

2

Italia

10%

3

Franţa

10%

4

Grecia

7%

5

UK

7%

6

Austria

6%

7

Turcia

5%

8

Croaţia

4%

9

Belgia

3%

10

Cehia

3%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here