Jay S. Hennick a fost numit Presedinte si CEO al Colliers International Group Inc.

0
755

Colliers International Group Inc (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) a anuntat numirea in functia de Presedinte si CEO a lui Jay S. Hennick, in timp ce Dylan Taylor a fost promovat in functia de Presedinte si COO. Aceste numiri au avut loc dupa ce Douglas Frye si-a anuntat demisia.

Jay Hennick este cel care a fondat, in 1989, FirstService Corporation, fosta companie mama a Colliers International, si a ocupat functia de CEO pâna la inceputul acestei luni, timp in care a supravegheat separarea FirstService in doua companii independente, listate la bursa. Sub conducerea lui Hennick, timp de mai bine de 20 de ani, actionarii FirstService au reusit sa asigure o crestere anuala medie a valorii actiunilor de peste 20%. Toate responsabilitatile operationale vor fi in continuare coordonate de COO-ul la nivel global, Dylan Taylor, care a fost numit si in functia de Presedinte.

De la achizitionarea de catre FirstService in 2004, Colliers International a devenit una dintre companiile de real estate cu cea mai rapida rata de expansiune, pe baza cresterii interne si a peste 40 de achizitii. Venitul Colliers la nivel global a depasit 2.3 miliarde de dolari (inclusiv companiile afiliate) in anul 2014, clasându-se pe locul 5 in top 100 companii de outsourcing, pentru al 10-lea an consecutiv si a primit cele mai inalte calificative pentru excelenta serviciilor oferite clientilor sai.

”in contextul transformarii recente a Colliers intr-o companie publica independenta, suntem intr-o perioada de schimbari extraordinare din istoria companiei noastre, care ne ofera un context excelent pentru a accelera succesul clientilor si angajatilor nostri si totodata un prilej de a crea valoare pentru actionari”, a declarat Hennick. ”Strategia noastra de crestere nu va suferi nicio modificare; vom continua sa ne concentram pe crestere interna, sprijinita de achizitii strategice, pe masura ce ne dorim sa ne consolidam prezenta pe pietele cheie din intreaga lume. Am dori sa ii multumim lui Doug pentru contributia si pentru eforturile sale in cadrul acestei companii”, concluzioneaza Hennick.

Promovat in functia de Presedinte si COO, Dylan Taylor a detinut anterior functia de COO, fiind responsabil de operatiunile globale ale Colliers si implicit a celor peste 16,300 de angajati ce opereaza in peste 502 de birouri din 67 de tari. Experienta bogata pe pietele internationale include administrarea operatiunilor din SUA, Europa, China, Orientul Mijlociu si America Latina. inainte de a se alatura echipei Colliers in calitate de COO, Taylor a detinut functia de CEO in SUA, perioada in care veniturile si profitabilitatea companiei din regiune au inregistrat cresteri considerabile.

La inceputul acestei luni, Colliers International Group Inc si First Service Corporation au anuntat finalizarea procesului de separare in doua companii independente, listate la bursa – Colliers International Group Inc. si noul FirstService Corporation.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here