Mega Image va prelua majoritatea magazinelor din lantul local Angst

0
714

Grupul belgian Mega Image a anuntat ca a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reteaua Angst, dupa ce compania locala s-a retas dintr-o colaborare cu Carrefour, tranzactie ce urmeaza a fi aprobata de Consiliul Concurentei, anunta Mediafax.

„Aceasta preluare se incadreaza in strategia de dezvoltare Mega Image prin magazine care au o pozitionare foarte buna in zona urbana. Cele douazeci de magazine Angst vor consolida reteaua noastra de magazine. in acelasi timp, preluarea ne va aduce noi oportunitati de vanzari si sinergii de achizitii”, a declarat Xavier Piesvaux, director general al Mega Image Romania.

Acordul survine la doar trei luni de cand grupul Angst a decis sa iasa de sub franciza Carrefour, pentru a se concentra pe domeniului propriu de expertiza, productia de carne procesata.

„Un alt aspect important al acestui proces de preluare este consolidarea colaborarii intre Mega Image si brandul Angst, prin imbinarea traditiei si expertizei intr-o oferta care va raspunde celor mai exigente si noi cerinte ale consumatorilor privind alimentatia sanatoasa”, afirma Sorin Minea, presedintele Angst, citat in comunicat.

Potrivit Mega Image, sunt estimate venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine preluate, care au fiecare suprafete totale intre 90 si 750 metri patrati.

Grupul Angst a fost infiintat in 1990, fiind o investitie romano-elvetiana. Firma este controlata de Sorin Minea care detine 60% din actiuni, restul de 40% fiind impartit in mod egal intre Liudmila Minea si Bernadette Martha Maria Wyrsch-Angst. Angst detine trei fabrici, la Buftea (carne proaspata si preparate fierte, afumate), Salsi Sinaia (produse crud uscate) si Videle (procesare a laptelui).

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 326 de magazine, sub marcile Mega Image (173), Shop&Go (151), AB COOL FOOD (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here