Medvedev a propus o taxa asupra grupurilor petroliere, pentru un fond de remediere a dezastrelor

0
705
medvev

medvevPresedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a a propus o taxa speciala asupra companiilor petroliere, fondurile urmand sa varsate intr-un fond care sa asigure remedierea dezastrelor ecologice, precum cel din Golful Mexic.

 Medvedev a lansat propunerea de a se crea un fond global pentru poluare la summit-ul G20 din Toronto.

Oficialul rus a afirmat ca liderii G20 au cerut expertilor sa inceapa sa lucreze la aceasta idee.

„Una dintre idei, care necesita inca discutii, este de a colecta bani de la marile companii internationale care produc petrol, bani care sa fie plasati intr-un fond special consolidat (…) pentru asigurarea unor astfel de riscuri”, a aratat Medvedev.

Rusia, cel mai mare producator de petrol si gaze din lume, a acordat o atentie deosebita reactiei BP la dezastrul din Golful Mexic, cea mai mare catastrofa ecologica din istoria Statelor Unite, partial si pentru ca 25% din productia de petrol a grupului britanic este asigurata de joint-venture-ul rusesc TNK-BP.

Liderii G20 au cerut companiilor petroliere sa se asigure ca urmeaza toate reglementarile menite sa previna astfel de incidente.

Medvedev a mai afirmat, la summit-ul de la Toronto de la sfarsitul saptamanii trecute, ca Rusia este pregatita sa introduca in camera inferioara a parlamentului un proiect legislativ impotriva poluarii, pentru a proteja tarmurile rusesti de eventuale deversari petroliere. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here