Medicii de familie nu mai prescriu retete compensate si gratuite

0
614
pastile

pastileLiderii organizatiilor reprezentative ale medicilor de familie au anuntat ca, incepand din 1 aprilie, nu mai prescriu retete compensate si gratuite, intrucat nu au contractul-cadru de acordare a asistentei medicale, iar normele de aplicare a acestuia „au fost aprobate pe sest”.

 Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov, Rodica Tanasescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca a aflat ca normele la contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2010 „au fost aprobate pe sest”, fara consultarea medicilor de familie, iar prevederile din respectivul act „vor reduce cu aproape 40% bugetul medicinii primare”.

La randul sau, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a aratat ca din 1 aprilie nu exista contract-cadru si ca medicii de familie nu vor aproba semnarea niciunui document „in alb asa cum s-a incercat de fiecare data”.

„Incepand de joi nu vom mai prescrie retete compensate si gratuite. Vom consulta bolnavii, dar vom prescrie numai retete simple pe care bolnavii trebuie sa si le cumpere”, a mai spus Mihaila.

De asemenea, medicii de familie nu vor mai da pacientilor bilete de trimitere catre medicii specialisti si nici concedii medicale.

Medicii de familie vor organiza, joi, la ora 13.00, o conferinta de presa legata de situatia contractului- cadru pe 2010.

Secretarul de stat Cristian Irimie a spus insa ca actul normativ, respectiv contractul-cadru pe 2010, a fost aprobat miercuri, in sedinta de Guvern. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here