Marica le-a spus protestarilor ca Ialomitianu refuza sa le aprobe banii si se considera sechestrat

0
651
protest-finante-101

protest-finante-101Liderul ad hoc al protestarilor de la Ministerul de Finante, Vasile Marica, le-a transmis angajatilor care asteptau pe holuri o solutie din partea lui Gheorghe Ialomitianu la problema acordarii stimulentelor ca ministrul refuza in continuare sa aprobe acordarea banilor si se considera sechestrat.

„Ministrul refuza in continuare sa semneze si spune ca l-am sechestrat”, a declarat Marica, la iesirea din biroul ministrului Ialomitianu, unde a avut loc o noua runda de discutii cu acesta pe tema acordarii drepturilor catre angajati.

Marica, lider al Aliantei „Sed Lex”, le-a amintit celor cateva sute de angajati ai ministerului care stateau pe holurile institutiei ca s-a ocupat ca ei sa primeasca sandwich-uri.

La ora transmiterii acestei stiri, in fata biroului lui Ialomitianu se aflau mai multe zeci de jurnalisti, multi dintre angajatii care mai devreme i-au blocat ministrului de Finante drumul spre iesirea din cladire, dar si doi ofiteri ai Jandarmeriei Bucuresti, imbracati in civil, care au intrat intr-un birou alaturat cabinetului ministrului si care ar comunica – sustin angajatii – cu acest birou.

Ministrul Ialomitianu nu a mai fost vazut de la momentul la care a incercat sa iasa din cladire si a fost oprit de protestatari, el revenind si incuindu-se in birou.

La Ministerul de Finante a venit cu putin timp in urma presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, pentru a transmite un mesaj de solidaritate din partea cadrelor didactice cu actiunea functionarilor publici.

„Este un mesaj de solidaritate pe care-l transmit tuturor colegilor care se afla aici. Le cer colegilor mei din celelalte domenii afectate sa inteleaga acest demers al functionarilor publici si le spun sa vina alaturi de ei, prin actiuni concrete”, a spus Marius Nistor.

Acesta a adaugat ca nu se mai poate merge „pe varianta resemnarii”.

„Exista o solutie legata de schimbarea acestor politicieni imorali si corupti, care ne indeamna sa plecam din aceasta tara daca vrem sa traim bine. Ne-au mintit, iar locul lor nu este aici”, a mai sustinut liderul Spiru Haret.

Acesta a adaugat ca se pot declansa actiuni spontane in toate unitatile scolare.

Anterior, liderul sindical Florin Vilnei a venit la Ministerul de Finante pentru a transmite din partea politistilor pe care-i reprezinta un mesaj de solidaritate cu actiunea functionarilor publici.

„Angajatii din politie sunt alaturi de dumneavoastra. Toti colegii nostri din tara, tot ce inseamna politist in tara asta sunt de acord cu ce faceti in tara asta si sunt solidari”, a declarat Florin Vilnei.

Putin inainte de ora 21.00, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a iesit din birou anuntand ca nu va acorda stimulente decat in functie de performante in activitate si ca nu va demisiona, fiind insa obligat sa se intoarca in birou din cauza protestatarilor care au inceput sa-l huiduie, lovind apoi in usa cabinetului.

Ministrul a iesit din birou si s-a deplasat cativa metri spre iesire vorbind in acelasi timp cu presa si spunand ca stimulente salariale nu sunt acordate decat angajatilor care isi depasesc sarcinile de serviciu din punct de vedere al performantei.

„Am demarat o procedura pentru ca salariile sa fie platite in mod echitabil. Se va modifica legea salarizarii, iar cei din Ministerul Finantelor vor primi salarii echitabile. Actualul sistem de acordare a stimulentelor nu este corect pentru ca nu are principi, nu are regului”, a afirmat ministrul Finantelor.

El a transmis totodata protestatarilor ca este dispus sa discute cu acestia, dar numai in liniste si fara presiuni.

Dupa aceste declaratii, angajatii aflati in numar mare pe holul ministerelor au inceput sa fluiere si sa huiduie puternic, ministrul fiind obligat sa se intoarca si sa patrunda cu greu in biroul sau. Dupa ce a inchis usa, mai multi protestatari au batut cu pumnii in usa cabinetului.

Anterior, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat ca angajatii Ministerului Finantelor pot primi stimulente doar daca este atinsa tinta de venituri bugetare, insa dupa primele sase luni sumele colectate au fost sub planul de incasari.

Angajatii MFP si ANAF protesteaza pentru ca nu au mai primit sporurile de doua luni.(Mediafax foto & stire)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here