Boc va aplica legea, "cu toate consecintele", daca protestul de la Finante se extinde

0
643
boc

bocGuvernul va aplica legea, „cu toate consecintele”, in cazul in care protestul declansat de catre angajatii din Ministerul Finantelor se va extinde si la nivelul altor institutii, potrivit premierului Emil Boc.El a aratat, miercuri seara, ca singura solutie pentru rezolvarea problemei este respectarea legii.

 

Intrebat la postul public de televiziune ce va face Guvernul daca actiunile de protest de la Finante se extind, premierul a raspuns ca legea va fi aplicata, cu toate consecintele.

„Nu avem ce negocia cu aplicarea legii. stiu ca sunt vremuri grele, iar banii nu sunt suficienti. Guvernul nu a adus criza, dar poate depasi criza daca face ce trebuie, altfel o adancim”, a spus Boc.

Premierul a explicat totodata ca stimulente salariale pot fi platite la Ministerul Finantelor doar angajatilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale, ori rezultatele inregistrate pana in prezent la nivelul institutiei nu sunt pe masura solicitarilor si a planului de incasari stabilit.

„Stimulente se pot acorda doar acelor persoane, putine la numar, care au depasit planul”, a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a amintit totodata, referindu-se la protestatarii de la Ministerul Finantelor, ca angajatii din sistemul bugetar nu sunt platiti pentru orele in care nu muncesc.

Surse oficiale au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca premierul Boc le-a transmis ministrilor, in sedinta de guvern, ca trebuie sa inteleaga cu totii foarte clar ca stimulentele salariale se acorda doar pe criterii de performanta, atunci cand angajatul isi depaseste sarcinile de serviciu, si nu in mod automat.

La finalul sedintei de guvern, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca activitatea angajatilor din Ministerul Finantelor este apreciata, dar trebuie recompensate acele persoane care inregistreaza performante in combaterea evaziunii fiscale.

La randul sau, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca angajatii Ministerului Finantelor pot primi stimulente doar daca este atinsa tinta de venituri bugetare, insa dupa primele sase luni sumele colectate au fost sub planul de incasari.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a mers la Guvern, insotit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina si Bogdan Dragoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajatilor.

In acelasi timp, protestul s-a extins in tara si mai multe administratii financiare au anuntat incetarea lucrului, angajatii reclamand tot scaderea veniturilor dupa eliminarea stimulentelor. (Mediafax – foto & stire)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here