Manpower: 26% dintre angajatorii romani intentioneaza sa recruteze personal in urmatoarele trei luni

0
785
angajari-stat

Peste un sfert (26%) dintre angajatorii romani intentioneaza sa faca angajari in trimestrul al doilea al anului in curs, in timp ce numai 7% anticipeaza o reducere a personalului, iar doua treimi nu prevad schimbari in ceea ce priveste forta de munca, potrivit unui studiu Manpower.

Previziunea neta de angajare de peste 10% este relativ stabila comparativ cu primul trimestru din 2016, dar si cu trimestrul al doilea al anului trecut, conform celei mai recente editii a studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, anunta Mediafax.

„Chiar si dupa eliminarea variatiilor sezoniere care din 2013 incoace impulsioneaza optimismul angajatorilor referitor la lunile aprilie – iunie, ne ramane imaginea pozitiva a 23 de trimestre consecutive de intentii pozitive privind angajarile, din care ultimele 5 trimestre de Previziuni Nete de Angajare relativ stabile, din doua cifre. Tendinta spre o continuare a cresterii numarului de locuri de munca nu este ireversibila, dar deocamdata efectele optimismului persistent al angajatorilor se fac simtite, atat prin inmultirea oportunitatilor pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca, cat si prin intensificarea competitiei pentru talentele disponibile”, a declarat directorul general al ManpowerGroup Romania, Valentin Petrof.

Previziunile sunt pozitive pe tot cuprinsul tarii, angajatorii din regiunile Bucuresti si Ilfov, Centru si Sud-Vest fiind cei mai optimisti, asa cum arata Previziunile Nete de Angajare din aceste regiuni, de +16%.

in regiunea Bucuresti si Ilfov angajatorii raporteaza de altfel perspectivele cele mai robuste din ultimii aproape cinci ani, mai precis din trimestrul al treilea al anului 2011, iar previziunea neta de angajare se imbunatateste cu 7 puncte procentuale atat comparativ cu primul trimestru al acestui an, cat si cu trimestrul al doilea din 2015.

imbunatatiri semnificative se raporteaza si in regiunea Sud-Vest, unde previziunea neta de angajare se consolideaza la nivele ce nu au mai fost intalnite in ultimii 8 ani, din trimestrul al doilea din 2008, inainte de criza. Doar 2% dintre angajatorii din regiune au intentia de a-si reduce numarul de angajati, procentul cel mai scazut din intreaga tara.

Angajatorii din regiunea Nord-Vest continua la randul lor sa raporteze perspective optimiste, dupa cum indica previziunea neta de angajare de +14%, in timp ce angajatorii din regiunea Nord-Est sunt, pentru al doilea trimestru consecutiv, cei mai pesimisti. Previziunea neta de angajare de +4% raportata in regiune este cu 3 puncte procentuale mai puternica decat in primul trimestru al anului in curs, dar scade considerabil, cu 27 de puncte procentuale, fata de trimestrul al doilea din 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here