Manifestari dedicate Zilei Familiei Romane

0
710

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza maine, 15 mai 2012, o serie de activitati dedicate Zilei Internationale a Familiei. Scopul evenimentelor este de a incuraja interactiunea pozitiva dintre copilul aflat in sistemul de protectie si familia sa, in vederea reintegrarii in familie, a imbunatatirii relatiei dintre acestia.

Astfel, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj organizeaza un eveniment special pentru copiii aflati cu masura de protectie speciala – plasament la asistent maternal profesionist, copii care se vor intalni  cu familiile lor: parinti, bunici, frati sau alte rude.
La evenimentul care se va desfasura in data de 15.05.2012 in cadrul Cinematografului Marasti Cluj-Napoca, incepand cu ora 11.00, vor participa aproximativ 100 de persoane: copii aflati in plasament la asistenti maternali, familii biologice precum si asistenti maternali.
Obiectivele propuse sunt urmatoarele:
incurajarea interactiunii familie-copil;
Promovarea rolului familiei in dezvoltarea armonioasa a unui copil.
O actiune similara se va desfasura in data de 15.05.2012 la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, incepand cu ora 14.00, in parcul de joaca (sau terasa). La eveniment vor participa in jur de 100 de persoane: copii aflati in plasament la doua din centrele de plasament din municipiul Cluj Napoca impreuna cu personalul din centre precum si familiile biologice. Cei mai mici vor fi purtati pe taramul minunat al basmelor si povestilor de catre iscusitii papusari ai Teatrului Puck. De asemenea, un inimos pictor le va picta fetele copiilor antrenand astfel atmosfera.
Tot cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj prin Serviciul de Consiliere pentru Parinti si Copii organizeaza in parteneriat cu primariile comunelor Apahida, Jucu si Tureni actiunea cu titlul “Parinti responsabili, copii fericiti”. Scopul principal al acestei campanii este acela de a aduce in prim-plan importanta familiei in viata si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Grupul tinta il constituie parintii si copiii din comunitatile celor 3 comune din judetul Cluj. Se vor viziona patru materiale video, care prezinta modele parentale pozitive si negative, precum si bune practici in ceea ce priveste disciplinarea pozitiva a copiilor, axandu-se cu precadere asupra intaririi comportamentului pozitiv.
Obiectivul general al acestor grupuri de educatie parentala consta in eficientizarea relatiilor copil – parinte, prin diseminarea de informatii si acordare de suport psihosocial parintilor cu situatie socio-economica precara, care intampina dificultati de relationare cu copiii.
Proiectul isi propune, de asemenea, sa consolideze reteaua de suport comunitar formata din familie, lucrator social, mediator-sanitar, scoala, politie.
Realizarea acestei activitati a fost posibila prin buna colaborare cu autoritatile locale implicate in acest proiect.
in acelasi context, cu ocazia Zilei Familiei, Compartimentul Adoptii si Post-Adoptii sarbatoreste aceasta zi printr-o petrecere organizata in data de 15 Mai 2012, alaturi de familii adoptatoare si copii adoptati. Petrecerea va avea loc la o casuta de petreceri din Cartierul Andrei Muresanu, str. Bradutului nr. 28 ,incepand cu ora 17.00. Ziua se va sarbatori cu muzica, dans, clowni, jocuri, retete de familie, tort, pizza si multa veselie.
Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o Rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romaniei, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Romane. Aceasta zi ar trebui sa reprezinte pentru toti o ocazie de sarbatoare, de liniste si pace in cadrul fiecarei familii. Sarbatorirea acestei zile are o mare importanta pentru comunitatea internationala, care acorda sprijin in mod constant si contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in viata sociala.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here