Manifestantii egipteni, furiosi ca armata sustine reformele lui Hosni Mubarak

0
609

Manifestantii egipteni au reactionat cu furie, vineri, la declaratiile armatei care sustine reformele anuntate de presedintele Hosni Mubarak, acesta din urma mentinandu-se la putere in pofida miscarii de proteste masive care afecteaza tara. In momentul in care comunicatul militarilor era citit la televiziunea de stat,

un colonel egiptean a citit acelasi mesaj cu voce tare in fata palatului prezidential din Cairo, subliniind ca inaltul comandament sustine reformele anuntate cu o zi inainte de Hosni Mubarak.

Majoritatea manifestantilor reuniti in fata palatului pazit sperau sa obtina sprijinul armatei si ei si-au exprimat furia dupa ce au aflat pozitia militarilor, iar unul dintre ei a smuls microfonul din mainile ofiterului, pentru a protesta.

„Ne-ati dezamagit, ne-am pus toate sperantele in voi”, a spus el, in timp ce multimea scanda sloganuri care solicitau ca presedintele Mubarak sa fie judecat.

„Nu, nu, nu este o lovitura de stat”, s-a aparat colonelul, dand asigurari ca armata nu va prelua puterea, dar ca va avea grija ca vointa populara sa fie reflectata in programul de reforme al regimului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here