In 2010 Akzo Nobel Romania si-a consolidat pozitia pe piata de vopsele premium

0
647

Chiar daca vanzarile de vopsele au scazut pe fondul crizei, pentru Akzo Nobel Romania, filiala locala a liderului mondial in domeniul lacurilor si vopselelor, 2010 a reprezentat anul consolidarii pozitiei pe segmentul premium al pietei. „Odata cu scaderea inregistrata pe piata imobiliara si pe cea a constructiilor,

producatorii de vopsele au resimtit si ei o scadere a vanzarilor, cauzata in mare masura si de pierderea optimismului clientilor, in ceea ce priveste o revenire la normal a segmentului economic.”, considera Marius Pintea, market manager Akzo Nobel Romania.
Cifra de afaceri a Akzo Nobel Romania s-a diminuat cu aproximativ 5% fata de anul 2009 si pe fondul cresterii cu 5% a TVA-ului , care a afectat intr-un mod negativ vanzarile produselor. Masurile anti-criza adoptate precum reducerea drastica a cheltuielilor au reusit insa sa eficientizeze activitatea companiei.
In ceea ce priveste viitorul pietei de vopsele si lacuri din Romania, Marius Pintea sustine ca in contextul economic actual, consumatorul are tendinta sa reduca sau sa amane lucrarile de amenajare si constructie. Totusi  numarul clientilor care doresc produse de calitate superioara, care sa le confere o mai mare siguranta a comportarii produsului in timp, creste, iar acest lucru ofera producatorilor sperante pentru viitor. in 2011 reprezentantii AkzoNobel Romania asteapta ca piata vopselelor si lacurilor sa se mentina cel putin la acelasi nivel din 2010 si chiar sa existe o crestere de 4-5 procente.
In ceea ce priveste volumul de vanzari, gama de produse Sadolin genereaza cele mai mari vanzari in randul produselor Akzo Nobel din Romania. Sadolin este un lac special folosit pentru protejarea lemnului impotriva intemperiilor si atacurilor factorilor daunatori
Cu o cifra de afaceri de 21 milioane lei la nivel national in 2009, Akzo Nobel Romania va incerca in 2011 sa-si consolideze reteaua de distributie, va lansa produse noi si isi va deschide primul showroom in Bucuresti, la primavara.  
Date de contact:
Ana Filipescu
Project Manager
Mobile : +40. 747.125.522
Email : [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here