Mai mult de jumatate dintre romani cred ca in afaceri prospera doar cei care fura

0
674
afacere-profit-business

afacere-profit-businessMajoritatea romanilor cred ca antreprenorii se imbogatesc „pe spinarea angajatilor” si ca doar cei care fura pot sa faca bani, reiese dintr-un studiu al Daedalus realizat in luna august.

Astfel, desi 70% dintre romani sunt de acord ca antreprenorii determina prosperitate, 65% dintre persoanele intervievate considera ca intreprinzatorii se imbogatesc pe spatele angajatilor, in timp ce 57% considera ca in afaceri fac bani doar cei care fura.

„Aceasta diferenta de perceptie se explica prin faptul ca lipsesc din vizorul public modele, ies in fata doar cei care vorbesc bine, iar cei care muncesc sunt plecati, au treaba, sunt cu manecile suflecate”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Irina Anghel Enescu, presedintele si fondatorul asociatiei Triple Helix, unul dintre partenerii programului „Campioni in business”.

Programul este dedicat antreprenorilor romani care creaza locuri de munca, aduc inovatie si contribuie semnificativ la bugetul de stat. in program mai participa fondul de investitii Enterprise Investors, BCR si PwC.

Studiul prezentat la lansarea din acest an a programului a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane, in luna august.

Alt rezultat al studiului arata ca 69% dintre romani cred ca antreprenorii muncesc mai putin decat angajatii si ca 57% considera ca succesul in afaceri tine de noroc.

Concluziile studiului arata ca inca se simt ecourile propagandei comuniste, iar antreprenorii sunt vazuti in continuare ca bisnitari si exploatatori. Perceptiile sunt insa strict corelate cu nivelul de educatie si de venit.

„Cu cat sunt mai educati si au venituri mai mari, cu atat romanii au o perceptie mai buna, si invers”, a mai spus Enescu. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here