Magazinul Cocor a inregistrat in primul semestru pierderi de aproape 8 mil. lei

0
814
cocor

cocorCocor Bucuresti (COCR), compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul Bucurestiului, a inregistrat in primul semestru pierderi de 4,6 ori mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

Pierderile din primul semestru au fost de 7,9 milioane de lei, anul trecut Cocor raportand un rezultat negativ de 1,7 milioane lei.

Totodata, cifra de afaceri a companiei a scazut la jumatate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Cocor a raportat venituri de 9 milioane de lei, in scadere cu 43%, si cheltuieli de 16,9 milioane de lei, mai mici cu 5%. in perioada similara a anului trecut, compania a obtinut venituri de16 milioane de lei si cheltuieli de 17,8 milioane de lei.

Compania a incasat din inchiriere venituri de 5,4 milioane de lei in primul semestru ceea ce reprezinta 59,8% din totalul veniturilor. Spre comparatie, in perioada similara din 2011 veniturile din inchirierea centrului comercial Cocor, dar si a altor spatii detinute de companie, au fost de 6,9 milioane lei, respectiv 43% din veniturile totale.

Magazinul Cocor, modernizat in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, a fost scos la vanzare in urma cu o luna, la un pret de plecare de 50 de milioane de euro, cu posibilitatea reducerii acestuia la jumatate.

Cocor a inregistrat anul trecut pierderi de 34,8 milioane de lei, in principal din reevaluarea activelor companiei, dar si din dobanzile platite si din reevaluarea datoriilor.

La finalul anului trecut, cladirea magazinului Cocor a fost reevaluata in scadere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

in urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati. Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010, dupa modernizare.

Pentru acest an, Cocor si-a bugetat afaceri de 20 milioane de lei si pierderi de 2,56 milioane de lei.

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucuresti sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 23 iulie, la un pret de 125 de lei pe actiune. La aceasta cotatie capitalizarea firmei era de 37,7 milioane de lei (8,2 milioane de euro).(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here