MAE recomanda asigurari antifurt pentru cei care merg cu masina in Bulgaria

0
1741
harta-bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe recomanda celor care calatoresc cu autoturismul in Bulgaria sa incheie asigurari antifurt.

MAE a emis in acest sens o atentionare de calatorie.

„Ministerul Afacerilor Externe recomanda persoanelor care calatoresc cu autoturismul in Republica Bulgaria sa incheie asigurari antifurt si recomanda sa fie consultata periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie”, se arata in comunicatul transmis vineri.

Pe de alta parte, la rubrica de pe site-ul MAE „Conditii de calatorie” se mentioneaza ca Bulgaria este o tara cu un nivel mediu al criminalitatii.

„Infractiuni de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi). S-au semnalat cazuri de agresiune si furt de autovehicule pe soselele nationale”, precizeaza sursa citata.

MAE recomanda ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit sa se pastreze in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra detinatorilor sau in masini.

De asemenea, se mentioneaza ca masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.

O alta recomandare generala este ca deplasarile cu autoturismul sa se efectueze numai pe timpul zilei si pe artere rutiere principale (drumuri europene si autostrazi).

„in cazul in care vi se solicita sa opriti autoturismul si aveti suspiciuni in legatura cu adevarata calitate a persoanelor respective, va recomandam evitarea opririi si deplasarea pana la cel mai apropiat post fix sau mobil de politie, pentru relatarea situatiei si solicitarea de sprijin”, mai este precizat pe pagina web a MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here