Madalina Manole a murit. Criminalistii spun ca artista inghitise insecticid

0
820
mm

mmMadalina Manole s-a sinucis, potrivit primelor cercetari. Primele indicii in urma cercetarilor efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in cazul decesului Madalinei Manole arata faptul ca artista „a ingerat in mod voluntar o substanta toxica”.

Anchetatorii au gasit langa corpul Madalinei Manole un recipient cu insecticid si un pahar, au declarat, anterior, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Redam integral comunicatul:

„In data de 14 iulie 2010, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a fost sesizat cu privire la faptul ca numita Mircea Magdalena (cunoscuta publicului drept Madalina Manole) a fost gasita decedata in locuinta sa din orasul Otopeni, str. Grivita.

La adresa mentionata s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a efectuat cercetarea la fata locului impreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul Investigatii Criminale.

In urma primelor cercetari efectuate au rezultat indicii ca persoana in cauza a ingerat in mod voluntar o substanta toxica, justificandu-si gestul printr-un mesaj tip SMS.

In cauza s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale si a unor examene toxicologice, care urmeaza sa stabileasca in mod cert cauza si mecanismul mortii.

In prezent sunt audiate mai multe persoane cu privire la aspectele relevante ale cauzei”, se arata in comunicat.

Langa Madalina Manole s-a gasit o sticla pe care era notat „pesticid”

Procurorul Bogdan Staicu, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Bucuresti, a declarat intr-o conferinta de presa ca langa corpul Madalinei Manole a fost gasita o sticla de un litru pe care era inscriptionat „pesticid”.

Procurorul a adaugat ca nu au fost gasite medicamente langa artista, el raspunzand unei intrebari in acest sens.

Madalina Manole – care miercuri ar fi implinit 43 de ani – a fost gasita cazuta intr-un holisor langa baie, iar in cadere si-a spart capul. Langa ea a fost gasita sticla cu pesticid. Era imbracata intr-o pijama tip trening, iar investigatiile nu au relevat o eventuala tentativa de omor.

In opinia procurorului, artista a murit otravita, insa necropsia va clarifica acest aspect.

Pesticidul care s-a aflat in flaconul care a fost gasit langa Madalina Manole este Furadan, o substanta foarte toxica pe baza de Carbofuran si care, ingerat, produce blocarea unei enzime vitale si foarte rapid decesul, spun anchetatorii.

Anchetatorii sustin ca informatiile pe care le au pana in prezent conduc la ipoteza ca artista si-ar fi premeditat moartea, dupa tentativa esuata de luna trecuta.

Astfel, in urma unei discutii cu o prietena, aceasta i-a adus pesticidul – Furadan – in urma cu cateva zile.

Marti, in jurul orei 22.00, sotul Madalinei Manole a luat-o pe aceasta de la studioul de inregistrari din calea Victoriei nr. 25, de unde au plecat la cumparaturi, iar in jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat.

In jurul orei 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar cand a vazut ca sotia nu este langa el, a plecat sa o caute.

El a gasit-o pe Madalina Manole, pe un hol, langa baie. Ea avea o lovitura la cap si langa corp era sticla de pesticid si un pahar.

Petru Mircea, ulterior anuntarii cazului la serviciul unic de urgenta, a descoperit pe telefonul mobil al sotiei, un mesaj al ei in care spunea, printre altele, ca nu se mai simte frumoasa, ca ii pare rau si ca este vina ei pentru tot.

Mesajul a fost dat de pe telefonul ei catre ea, la ora 2.31.

Anchetatorii au gasit langa Madalina Manole un flacon care continea o substanta roz. Mai mult, artista, dupa ce a ingerat produsul foarte toxic a vomat, apoi i s-a facut rau, a cazut lovindu-se foarte tare la cap. Anchetatorii spun ca in hol, langa baie, unde a fost gasita Madalina Manole, era un puternic miros de substanta chimica.

Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe baza de Carbofuran destinat tratamentului semintelor de porumb, floarea soarelui, sfecla de zahar. Carbofuranul este unul dintre cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal.

Furadanul nu se poate comercializa intrucat face parte din grupa unu de toxicitate, spun specialistii. Cu toate acestea, in fiecare gospodarie de la tara, in perioada culturilor pot fi gasite astfel de produse.

Ingerata, substanta roz poate fi fatala intrucat blocheaza o enzima – colinesteraza.

Miercuri dimineata, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a primit o sesizare conform careia Magdalena Mircea – cunoscuta publicului drept Madalina Manole – a fost gasita decedata in locuinta sa din strada Grivita, orasul Otopeni.

La adresa acesteia s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a efectuat cercetarea la fata locului impreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul IPJ Ilfov – Serviciul Investigatii Criminale.

In urma primelor cercetari efectuate au rezultat indicii ca persoana in cauza a ingerat in mod voluntar o substanta toxica, justificandu-si gestul printr-un mesaj tip SMS.

Urmeaza sa fie efectuata o autopsie medico-legala si examene toxicologice, ce vor stabili in mod cert cauza si mecanismul mortii.

In prezent sunt audiate mai multe persoane cu privire la aspectele relevante ale cauzei, a informat parchetul Tribunalului Bucuresti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here