Lionel Messi, Ambasador OrCam Technologies, susține accesibilitatea tehnologiei asistive pentru comunitatea persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere

0
1374

Gigantul fotbalului este reprezentantul unui proiect de amplitudine globală pentru persoanele nevăzătoare sau parțial nevăzătoare

Messi: „Am avut ocazia să asist personal la testarea dispozitivului OrCam My Eye de către un grup de persoane nevăzătoare, parte din echipa pe care eu astăzi o numesc Dream Team. Din acel moment  am fost convins că OrCam MyEye este într-adevăr un dispozitiv care va schimba viața fiecărui utilizator în parte și sunt onorat de faptul ca reprezint astăzi un produs care poate face cu adevărat diferența.”

BARCELONA, SPANIA (14 septembrie 2020)OrCam Technologies, lider în tehnologie inovatoare personalizată, bazată pe Inteligență Artificială (AI), a anunțat astăzi că Lionel Messi, legenda mondială a fotbalului, va fi noul ambasador al OrCam Technologies și va reprezenta programul de accesibilitate prin tehnologiile avansate ale dispozitivului bazat pe Inteligență artificială (AI), OrCam MyEye, pentru persoanele care sunt nevăzătoare sau parțial nevăzătoare. Compania cu sediul în Israel a lansat un parteneriat cu legenda fotbalului pentru a spori gradul de conștientizare a provocărilor cu care se confruntă comunitatea nevăzătoare și partial nevăzătoare, la nivel global.

În cadrul proiectului, OrCam organizează întâlniri cu zeci de persoane cu deficiențe de vedere din întreaga lume, alături de superstarul fotbalului, Lionel Messi, pentru a transforma un vis în realitate: oportunitatea unică de a cunoaște un geniu al fotbalului și de a le oferi personal soluția revoluționară de tehnologie asisitivă, OrCam MyEye – dispozitivul care le va spori independența în viața de zi cu zi. Astfel, anual, Messi va oferi personal aparatul de tehnologie asistivă OrCam MyEye oamenilor nevăzători sau partial nevăzători, în cadrul întâlnirilor organizate de companie în Barcelona. Odată ce l-au întâlnit pe Lionel Messi, participanții întâlnirilor devin membri oficiali ai echipei numită chiar de gigant OrCam Dream Team.

Prima întâlnire a avut loc chiar înainte de începutul pandemiei COVID-19 și a avut un impact foarte mare asupra lui Messi. Acesta a declarat că  „A fost o întâlnire cu adevărat emoționantă, în cadrul căreia am întâlnit un grup de oameni absolut uimitori, cu povești inspiraționale, autentice. Din acel moment  am fost convins că OrCam MyEye este într-adevăr un dispozitiv care va schimba viața fiecărui utilizator în parte. Sunt onorat de faptul ca reprezint astăzi un produs care poate face cu adevărat diferența în viața tuturor oamenilor cu dizabilități de vedere.”

Aproximativ 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt nevăzătoare sau partial nevăzătoare, iar dispozitivul OrCam MyEye este un real ajutor pentru aceștia, îmbunătățind dramatic calitatea vieții lor.

În cadrul proiectului participă persoane nevăzătoare sau partial nevăzătoare de pe tot Globul. Întâlnirea cu vedeta de fotbal – în cadrul căruia dispozitivul OrCam este oferit celor ce au nevoie de acesta – a însemnat un moment unic pentru toți participanții.

„Acesta este un moment deosebit, atât pentru mine, cât și pentru echipa OrCam. Povestea înființării OrCam este, în primul rând, o poveste despre oameni – oameni care se luptă cu probleme și provocări reale în viața lor. Obiectivul nostru este să folosim și să transformăm tehnologia inovatoare de Inteligență Artificială, într-un adevarat companion de nădejde ale persoanelor cu dizabilități.”, a explicat profesorul Amnon Shashua, cofondator și co-CEO al OrCam. „În viața de zi cu zi, dispozitivul oferă independență, oferind utilizatorilor sprijin pentru a se integra mai bine în societate, în special în contextul ocupării forței de muncă și al educației. Această tehnologie sprijină utilizatorii în amplificarea potențialului lor inerent. Suntem convinși că această colaborare cu Messi – care este întruchiparea performanței absolute, și o persoană care este admirată în întreaga lume – ne va permite să ajungem la milioane de oameni, care au nevoie de ajutor ”.

OrCam MyEye – O descoperire revoluționară în tehnologia de asistență portabilă

Portabil, ușor și compact, având dimensiunea unui deget, dispozitivul este activat de simplul gest al arătării cu degetul sau pur și simplu prin urmărirea privirii purtătorului, în timp real. Ziarele, cărțile, ecranele computerelor și ale smartphone-urilor, meniurile restaurantelor, etichetele produselor din supermarket și semnele de circulație sunt citite instantaneu purtatorului dispozitivului. Caracteristicile suplimentare ale OrCam MyEye includ recunoașterea instantanee a feței, a culorilor și a bancnotelor.

OrCam MyEye se montează magnetic pe rama ochelarilor și cântărește doar 22,5 grame – fiind gândit și proiectat de experți în Computer Vision și Machine Learning pentru ca experiența utilizatorului să fe cât mai facilă. De asemenea, tehnnologia implementată permite ca în acest moment, OrCam Myeye să fie singurul aparat din lume ce este activat prin simpla urmărire a privirii purtătorului sau printr-un gest intuitiv de arătare cu degetul – permițând utilizarea cu mâinile libere. Astfel comunicarea dintre utilizator și aparat se petrece fără a fi nevoie de un smartphone suport sau Wi-Fi, asigurând în același timp confidențialitatea datelor.

La nivel global, OrCam MyEye este disponibil în 25 de limbi și în 50 de țări. Dispozitivul emblematic al companiei a fost ales ca fiind 2019 TIME Best Invention.

 

 

 

# # # 

OrCam Technologies, lider în platformele de tehnologie asistivă portabilă AI, a fost fondată în 2010 de inovatorii israelieni Prof. Amnon Shashua și domnul Ziv Aviram, care sunt, de asemenea, co-fondatorii Mobileye (o companie Intel) – companie lideră în sistemele de evitare a coliziunilor. Folosind ca inspirație valorile și tehnologia revoluționară folosită de compania care a inovat condusul autonom, OrCam valorifică dezvoltarea tehnologiei de viziune artificială pentru a oferi independență sporită persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, cu deficiențe de auz, sau cu dificultăți de citire. Dispozitivul de ultima generație al companiei, OrCam MyEye 2, a fost menționat pe lista TIME Best Inventions of 2019.

Link-uri utile:  www.orcam.com / YouTube / Facebook /Twitter.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here