Libra Internet Bank raportează un profit record pe primele nouă luni din 2018

0
1478

București, 22 noiembrie: Libra Internet Bank raportează pentru primele nouă luni din 2018, un profit net record de 75,3 milioane de lei, cu peste 20% mai mare decat pe întreg anul trecut.

„Libra Internet Bank continuă să aibă o perioadă remarcabilă, iar rezultatele financiare din primele nouă luni confirmă acest lucru. Cele mai importante motoare în creșterea record obținută au fost segmentele de nișă pe care ne-am orientat cu precădere, respectiv Agricultură, Profesiile Liberale și Real Estate”, a declarat Emil Bituleanu, Directorul General Libra Internet Bank.

La 30 septembrie 2018, activele nete ale Libra Internet Bank au depășit 5,2 miliarde de lei, în creștere cu 11,6% față de începutul anului. În această perioadă, portofoliul de credite a ajuns la 3,16 miliarde de lei, iar soldul surselor a atins 4,57 miliarde de lei.

Rata creditelor neperformante este de doar 1,71%, mult sub media sectorului bancar, care a fost de 5,56%.

În acest an, Libra Internet Bank a fost desemnată cea mai inovatoare bancă din România, la trei prestigioase evenimente ale industriei bancare: Mastercard Bank of the Year, Gala Online Banking și Gala NoCash.

Cu o cotă de piață de aproximativ 1,2% și o rețea de 50 de sucursale, Libra Internet Bank și-a dedicat eforturile de dezvoltare în principal clienților din zona Profesii Liberale, IMM, Real Estate și Agribusiness, precum și zonei de digital pentru persoane fizice.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here