Legendele jazz-ului Chick Corea si Gary Burton – 20 martie, ora 19.30, Sala Palatului

0
635

Chick Corea si Gary Burton – doi dintre cei mai importanti instrumentisti de jazz din lume – concerteaza marti, 20 martie, ora 19.30 la Sala Palatului, intr-un concert extraordinar organizat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”. Colaborarea de peste patru decenii a celor doi – „una dintre cele mai premiate colaborari din lumea jazz-ului” (Los Angeles Times)

– s-a concretizat de-a lungul timpului in cinci albume inregistrate impreuna si cinci Premii Grammy, care au la baza o sinergie creatoare iesita din comun – „Trebuie sa transpui ceea ce se intampla intre noi pe taramul magicului”, afirma Chick Corea pentru The Star Tribune.

Chick Corea si Gary Burton au colaborat pentru prima data in vara anului 1972, la München, albumul inregistrat in acel an – „Crystal Silence” – devenind un punct de reper in istoria jazz-ului. Au continuat apoi sa inregistreze periodic albume si sa sustina concerte in duet, in fiecare an, peste tot in lume. Evenimentul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al celor doi – „Hot House”.

Chick Corea este unul din cei mai importanti pianisti din lume si unul dintre cei mai prolifici compozitori din ultimii 50 de ani. A castigat, de-a lungul timpului, 16 Premii Grammy si a primit un numar impresionant de 51 de nominalizari. Varietatea genurilor pe care le-a abordat si versatilitatea sa artistica i-au adus lui Chick Corea supranumele de „Cameleonul”. Corea a abordat, pe parcursul carierei sale, un numar impresionant de genuri muzicale, a facut parte din primul val de jazz fusion, ca membru al trupei de rock si funk a lui Miles Davis si este fondatorul trupei de jazz Return to Forever.

Pentru mai multe detalii accesati: www.opereta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here