La Timisoara oamenii de afaceri cu experienta fac echipa cu tinerii antreprenori

0
767

City Business Development Centre (CBDC) Timisoara, Incubatorul de Afaceri Software si Centrul de Transfer Tehnologic in Domeniul Software Timisoara au pus bazele unui protocol de colaborare prin care isi propun sa sprijine initiativele antreprenoriale high-tech si din alte domenii creative din regiune.

Concret, principalele directii trasate sunt: promovarea proiectelor inovative, atragerea de sprijin si capital pentru dezvoltarea initiativelor, respectiv crearea de comunitati de profesionisti in diferite domenii.

Prin aceasta colaborare, CBDC isi propune sa puna in valoare initiativele si capacitatea creativa a companiilor locale, actionand in principal pentru atragerea participarii reprezentantilor mediului de afaceri „matur” la actiunile desfasurate in cadrul parteneriatului.

Finantarea europeana pe care am obtinut-o pentru proiectul City Business Development Centre ne permite sa dezvoltam o componenta importanta de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local, orientata spre IMM-uri si startup-uri din domenii inovative, un prim pas concret in acest sens fiind semnarea parteneriatului de astazi. Mi-am propus sa ma implic personal in acest proiect deoarece cred in dezvoltarea businessului la nivel local si in potentialul firmelor din Timisoara de a genera idei inovative ce pot deveni afaceri de succes, subliniaza Ovidiu sandor, CEO al ModaTim Investment S.A.

De cealalta parte, Incubatorul de Afaceri Software si Centrul de Transfer Tehnologic in Domeniul Software Timisoara vor actiona pentru atragerea reprezentantilor sectorului startup-urilor, freelancerilor si specialistilor.

O prima astfel de initiativa este evenimentul de pitching, care va avea loc dupa semnarea protocolului. Pentru acesta au fost selectate 4 echipe participante, proiectele cu care aceastea s-au inscris avand aplicabilitate in sfera business, educatie si entertainment. Reprezentantii comunitatii de afaceri din Timisoara, prezenti la eveniment urmeaza sa intervina cu sugestii si directii, respectiv pot decide sa se implice ca mentori sau investitori in cadrul proiectelor prezentate.

Prin protocol cream pentru startup-urile inovative un spatiu de comunicare și de acces la expertiza, resurse investiționale și la potențiale parteneriate comerciale cu oameni de afaceri reprezentand firme fanion ale mediului de afaceri regional. Contribuim astfel la dezvoltarea economica a intregii regiuni de Vest, concluzioneaza Radu Ticiu, Directorul Executiv al Incubatorului de Afaceri Software Timisoara.

Despre ModaTim Investment SA
ModaTim Investment SA a fost infiintata de catre ModaTim SA. Societatea este investitorul si dezvoltatorul complexului City Business Centre Timisoara. ModaTim SA este unul dintre liderii industriei textile romanesti. Societatea a fost infiintata in 1959 si privatizata in 1994, de atunci fiind o societate 100% privata, cu capital integral romanesc.
Despre City Business Development Centre
City Business Development Centre face parte din complexul de birouri clasa A, City Business Centre Timisoara, situat in zona centrala a orasului, ce va include 5 corpuri cu o suprafata de 43.000 mp inchiriabili. in prezent, sunt date in folosinta cladirile A, B si C, cu o suprafata totala de 25.000 mp inchiriabili.
Proiectul beneficiaza de o finantare europeana nerambursabila in cuantum de 29.308.854,16 lei, cea mai mare obtinuta pana in prezent de un proiect privat din regiunea Vest, prin Programul Operational Regional (POR), administrat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest. Finantarea europeana permite proiectului sa includa o componenta majora de sprijin pentru afacerile inovative din Timisoara. Cladirea, care va fi livrata in iunie 2012, va avea o suprafata inchiriabila de 9.500 mp destinati spatiilor de birouri si servicii si va cuprinde un centru de conferinte si o zona de serviced offices – birouri complet echipate.
Despre Incubatorul de Afaceri Software si Centrul de Transfer Tehnologic in Domeniul Software Timisoara
Incubatorul de Afaceri si Centru de Transfer Tehnologic in Domeniul Software, proiect comun al Universitatii „Politehnica” din Timisoara, Consiliului Local si al Primariei Municipiului Timisoara si Consiliului Judetean Timis, este un instrument de sprijinire a initiativelor antreprenoriale in domeniul dezvoltarii de aplicatii software in Timisoara.
Pana in prezent, Incubatorul de Afaceri a pus bazele a 4 comunitati de tineri antreprenori si specialisti IT, avand circa 300 de membri, a creat aproximativ 100 de joburi si a realizat, in ultimii 3 ani, peste 130 de evenimente pentru comunitatea IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here