Konica Minolta va achiziționa laboratorul de investigații genetice Ambry Genetics, într-o tranzacție de 1 miliard de dolari

0
1406

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) și Ambry Genetics Corporation (Ambry) au anunțat semnarea unui acord definitiv conform căruia o subsidiară Konica Minolta va achiziționa Ambry. Tranzacția este finanțată parțial de către Innovation Network Corporation din Japonia (INCJ). Valoarea achiziției se ridică la un miliard de dolari, dintre care 800 milioane de dolari vor fi achitați la încheierea achiziției, iar restul de 200 milioane de dolari, în funcție de anumiți indicatori financiari, de-a lungul următorilor 2 ani.

Ambry, companie din sectorul medical privat din S.U.A., datează din 1999 și este condusă de către fondatorul și președintele Charles L.M. Dunlop și CEO-ul Dr. Aaron Elliott. Ambry se remarcă prin cea mai cuprinzătoare gamă de teste genetice, la ora actuală, pentru afecțiuni genetice cu sau fără transmitere ereditară, precum și pentru numeroase alte specialități clinice, precum: oncologia, cardiologia, pneumologia, neurologia și genetica generală. Compania ocupă poziția de lider și pionier în diagnosticarea bolilor genetice pe piața din S.U.A., reușind să efectueze peste un milion de teste genetice și să identifice peste 45.000 mutații în cel puțin 500 de gene diferite. Ambry Genetics este primul laborator din lume care a oferit teste genetice pentru verificarea predispoziției la cancer și pentru depistarea mutațiilor genetice.

Konica Minolta consideră că această achiziție reprezintă o primă etapă deosebit de importantă pentru crearea unui platforme medicale al cărei scop este de a valorifica în totalitate potențialul medicinei de precizie. Medicina personalizată sau de precizie reprezintă o abordare medicală inovatoare, ce implică analize genetice detaliate pentru cunoașterea aprofundată a profilului medical al pacienților și pentru a oferi tratamente individualizate, perfect adaptate profilului și afecțiunilor pacienților. Astfel, medicina de precizie vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și reducerea costurilor din sistemul de sănătate, prin eliminarea tratamentelor ineficiente. Konica Minolta își propune să aducă expertiza Ambry mai întâi în Japonia, apoi în Europa.

Această achiziție reprezintă prima inițiativă strategică pentru a asigura poziția de lider a companiei Konica Minolta în medicina de precizie”, a declarat Shoei Yamana, președinte și CEO Konica Minolta. „Viitorul medicinei este orientarea către pacient; alături de Ambry, vom beneficia de tehnologii complexe pentru diagnosticarea afecțiunilor genetice și vom putea împărtăși cunoștințele noastre comunității medicale. Practica medicală se va schimba, în mod fundamental, la nivel global”, a mai adăugat.

Achiziția Ambry și progresele realizate în medicina de precizie marchează o schimbare importantă pentru afacerile Konica Minolta în domeniul sănătății. Cu o lungă istorie de inovații în știința materialelor, nanofabricație, optică și imagistică, Konica Minolta a dezvoltat tehnologii performante, precum: instrumente de diagnosticare cu raze X și cu ultrasunete și platfome de servicii complexe pentru instituțiile medicale.

Expertiza Ambry în investigațiile genetice completează tehnologiile avansate ale companiei Konica Minolta în imagistică, pentru a veni în sprijinul companiilor farmaceutice, a furnizorilor medicali și a consumatorilor.

Suntem încântați de oportunitatea de a combina tehnologiile companiilor noastre pentru a crea noi oportunități în medicina de precizie,” a declarat Charles Dunlop, președintele Ambry Genetics. „Ca parte a Konica Minolta, vom beneficia de resurse și tehnologii avansate pentru cercetări în domeniul biomedical și vom putea oferi mai multor pacienți, din mai multe țări, tratamente personalizate, țintind factorii declanșatori.”

Tehnologia Konica Minolta HSTT (High-Sensitivity Tissue Testing) cu un înalt grad de precizie, ce utilizează nanoparticule fluorescente pentru a detecta anumite afecțiuni medicale, va fi îmbunătățită în continuare de către Ambry; astfel, va permite medicilor să analizeze țesutul normal și tumoral pentru a diagnostica cancerul ereditar, precum și pentru a oferi asistență pentru tratament personalizat. Ambry a lansat recent un test genetic combinat, pentru mutațiile ereditare și dobândite în genele de reparare a ADN-ului, pentru a indica opțiunile potrivite de tratament pentru pacienții care pot beneficia de imunoterapia PD-1/PD-L1. Inhibitorii punctelor de control PD-1 și PD-L1 ajută sistemul imunitar al pacientului să recunoască „atacul” și să distrugă celule canceroase pozitive PD-L1 care nu ar fi putut fi detectate, altfel, de sistemul imunitar.

Combinația capacităților bioinformatice, alături de tehnologia Konica Minolta HSTT, va crea oportunități interesante pentru descoperirea de noi tratamente și efectuarea de studii clinice care nu sunt disponibile la ora actuală”, a declarat Kiyotaka Fujii, Senior Executive Officer la Global Healthcare, Konica Minolta. „Konica Minolta își propune să accelereze inovațiile prin această colaborare. În plus, pe lângă introducerea testelor genetice Ambry pe piața din Japonia, vom dezvolta servicii noi de bioimagistică și de proteomică, precum și soluții revoluționare pentru a veni în întâmpinarea medicilor, pacienților și companiilor farmaceutice”, a mai declarat acesta.

Despre Konica Minolta

Konica Minolta, Inc. este o companie specializată pe tehnologie, la nivel mondial, care furnizează soluții inovatoare pentru mediile de afaceri și pentru societate. Integrând tehnologiile sale fundamentale în patru domenii: imagistică, optică, material și nano-fabricație, Konica Minolta este dedicată misiunii sale de a crea noi valori și soluții complexe ce anticipează și răspund necesităților și provocărilor clienților. Compania a trecut printr-un proces de transformare, extinzându-și aria de expertiză în tehnologii digitale, în era „Internetului tuturor lucrurilor” (IoT).

Cu sediul central în Tokyo, Konica Minolta este reprezentată în 50 de țări și are peste 43.000 angajați. Konica Minolta furnizează produse și servicii în peste 150 țări din lume. Pentru mai multe informații despre Konica Minolta, vizitați: https://www.konicaminolta.com/

Despre Ambry Genetics

Din 1999, misiunea companiei este de a înțelege afecțiunile pacienților pentru a descoperi, mai rapid, cele mai potrivite tratamente. Angajamentul ferm al companiei este de a oferi servicii și soluții inovatoare, de calitate superioară, pentru pacienți. Pentru mai multe informații despre testele genetice Ambry, vizitați http://www.ambrygen.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here