KIWI Finance anunta o crestere de 140% a cifrei de afaceri in 2011

0
704

KIWI Finance, lider pe piata de brokeraj bancar din Romania, a inregistrat o crestere de 140% a cifrei de afaceri in 2011 si a revenit pe profit dupa 3 ani consecutivi de pierdere. Cifra de afaceri a depasit 6 milioane Ron, iar volumul creditelor intermediate in 2011 a fost de 60 Milioane euro. Din acestea, 76% au fost credite cu garantii imobiliare standard, 2% credite Prima Casa si 22% credite de nevoi personale.

„Ultimii ani au marcat atat o contractie a cererii eligibile cat si o schimbare a comportamentului de consum al clientilor. Nevoia de informatii coerente si consistente, oferte si comparatii ale produselor de creditare, predictibilitate pentru timpii de raspuns si aprobarea unei aplicatii de credit si nu in ultimul rand calitatea serviciilor, sunt doar cateva dintre asteptarile clientilor in accesarea unui credit. Consultanta financiara incepe sa devina o necesitate si rezultatele noastre demonstreaza plus valoarea serviciilor KIWI Finance. Experienta cumulata din 2.000.000 ore de consultanta ne ajuta sa atingem doua obiective majore: cea mai buna solutie pe profilul si nevoia clientului pe de o parte si eficienta si calitatea portofoliului pentru bancile partenere pe de alta parte.”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Cresterea ratei de succes la 87% pentru creditele garantate cu ipoteca si 70% pentru creditele de nevoi personale au condus la o crestere a volumului de credite disbursate cu 50% fata de 2010 si cu aproape 60% a numarului de clienti. „Pentru acest an ne propunem stabilizarea volumul de credite la nivelul anului trecut si o crestere cu 30% a cotei de piata pe segmentul creditelor pentru populatie, luand in considerare efectele noului regulament BNR, in vigoare din aceasta luna.”, a completat managerul general KIWI Finance. in ceea ce priveste valuta de imprumut, 99.1% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca au preferat anul trecut euro ca moneda de imprumut, in timp ce 93.6% din clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala.

„Pentru 2012 avem trei directii strategice: dezvoltarea organica si cresterea performantei atat a fortei proprii de vanzari cat si a retelei de francize KIWI Finance, consolidarea parteneriatelor si produse strategice cu bancile partenere si extinderea canalelor de distributie. Inceputa in 2011, implementarea de produse customizate pe segmente bine definite de clienti a aratat o solutie castigatoare pentru pozitionarea cat mai aproape de clienti, pornind de la profilul si nevoile lor. Aceasta categorie de produse a reprezentat aproape 35% din portofoliul de credite intermediate in 2011, iar anul acesta dorim sa extindem portofoliul. Este de mentionat ca in 2011 am inregistrat o crestere substantiala pentru solutii de creditare chiar din partea angajatilor bancari, ceea ce demonstreaza atat complexitatea portofoliului nostru de oferte cat si calitatea serviciilor.”, anunta Anca Bidian.

 KIWI Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost infiintata la sfarsitul anului 2003. KIWI Finance detine o retea teritoriala de 31 de sucursale si francize in toata tara. De la infiintare si pana in prezent, KIWI Finance a intermediat credite in valoare de aproape 600 de milioane euro la peste 125.000 de clienti.

Raluca Dobre, Director Marketing & Comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here