Hollywood Music in Bucharest, incursiune in lumea sonora a filmului

0
620
hollywood-music-bucuresti

hollywood-music-bucurestiFilmele indragite ale unei intregi generatii prind viata la scena deschisa, in cadrul spectacolului ”Hollywood Music in Bucharest”, ce revine dupa o prima editie de succes. Drame, filme de actiune, aventura sau comedii, toate au in comun un lucru: atmosfera captivanta care este intretinuta de un fundal sonor deosebit,

care s-a transformat apoi in arii celebre. Miercuri, 28 martie, ora 19.00, Sala Palatului va gazdui acest concert, organizat impreuna cu Centrul pentru Artele Spectacolului si Asociatia Culturala Teocta.

Evenimentul introduce lumea fascinanta a cinematografiei prin bagheta celebrului dirijor Gottfried Rabl, care va interpreta ritmurile desavarsite ale celor mai cunoscute coloane sonore, alaturi de cei 70 de instrumentisti ai European Royal Orchestra. Atmosfera va fi intregita de proiectii video pe ecranele din spatele orchestrei, ce vor reda stralucirea Hollywood-ului prin momente consacrate din filmele aflate in repertoriu: „Lord of the Rings”, „Superman”, „Indiana Jones”, „Harry Poter”, „Forrest Gump”, „Pirates of the Caribbean”, „Casablanca” si multe altele.
Imbinarea dintre clasic si contemporan va fi insufletita de prim solista Teatrului National de Opera si Balet ”Oleg Danovski” din Constanta, Daniela Vladescu. Gottfried Rabl, dirijorul permanent al Orchestrei Simfonice Radio din Viena, este invitatul special al spectacolului, la pupitrul orchestrei simfonice ”European Royal Orchestra”. Acesta declara ca ”cea de-a doua editie Hollywood Music in Bucharest va fi un deliciu atat pentru impatimitii filmelor, cat si pentru melomani, reunind doua pasiuni sub un spectacol pe placul tuturor, plin de emotie si momente speciale”.
“European Royal Orchestra” ii include pe cei mai buni studenti si absolventi ai facultatilor de profil din Bucuresti si din tara. Alaturi de acesti tineri fac parte din proiect instrumentisti si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania (Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala Romana). Pe langa aceasta componenta de prim rang, Orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi producatori importanti de muzica din lume. De asemenea, se lucreaza numai cu profesionisti de talie internationala: orchestratori, dirijori,  scenografi, ingineri de sunet.
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro si in oficiile Postei Romane, semnalizate cu Bilete.ro, dar si pe www.myticket.ro. Pentru mai multe detalii aveti la dispozitie pagina http://acteocta.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here