Kelemen: Pana la sfarsitul lunii august stabilim cine va conduce ministerul pentru fondurile europene

0
755
kelemen-hunor-ministru

kelemen-hunor-ministruLiderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti, ca in cadrul coalitiei de guvernare s-a convenit ca pana la sfarsitul lunii august sa fie stabilit titularul viitorului minister care se va ocupa de absorbtia fondurilor europene,

spunand ca ar putea fi vorba de o persoana „neinregimentata politic”. Kelemen a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca au fost vehiculate pentru acest portofoliu cateva nume, dar nu s-a stabilit, deocamdata, cine va ocupa functia de ministru.

„Am discutat in coalitie despre necesitatea infiintarii unui minister privind fondurile europene, au fost vehiculate doua-trei nume, dar nu am stabilit exact cine va fi. Urmeaza ca pana la sfarsitul lunii august sa fie stabilita persoana care va conduce acest minister. Toata lumea a fost de acord cu necesitatea infiintarii unui minister pentru fondurile europene. Probabil va fi persoana care va discuta despre toate proiectele mari care trebuie aprobate, dar nu in locul ministrilor, ci ca un singur interlocutor. Ceva de genul acesta se contureaza. Persoanele care au fost vehiculate nu sunt inregimentate politic neaparat”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, viitorul minister va fi unul „de interfata catre Bruxelles, nu unul care sa gestioneze fondurile europene, pentru ca nu vor fi transferate fonduri catre acest minister”.

„Viitorul minister va gestiona doar problematica absorbtiei fondurilor europene si va fi o interfata catre CE si va coordona tot ce inseamna probleme de rezolvat, atat din punctul de vedere al Guvernului Romaniei, cat si al Comisiei Europene”, a afirmat Kelemen Hunor, adaugand ca, personal, considera ca a fost o greseala desfiintarea ministerului care exista pana in anul 2007.

Seful statului a declarat, luni, la TVR 1, ca ministerul pentru fondurile europene va fi infiintat imediat dupa reunirea Parlamentului in sesiunea de toamna, el mentionand ca stie cine va fi detinatorul acestui portofoliu, fiind „convenit cu premierul” si trebuind sa fie un om credibil la Bruxelles.

Presedintele Traian Basescu a precizat, raspunzand unei intrebari, ca ministerul va fi creat imediat ce Parlamentul revine din vacanta si se poate face modificarea structurii Guvernului. (Mediafax)
Sursa foto: www.udmr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here