Kelemen Hunor despre reorganizarea administrativa: Nu exclud posibilitatea ca locuitorii din Harghita si Covasna sa iasa in strada

0
660
kelemen-hunor-udmr

kelemen-hunor-udmrLiderul UDMR Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca locuitorii din Harghita si Covasna sa iasa in strada si sa protesteze pasnic fata de reorganizarea administrativ-teritoriala, apreciind ca protestul este un mijloc democratic prin care oamenii pot sa isi spuna parerea despre un lucru sau altul.

Kelemen a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca intentia UDMR este sa blocheze demersul de reorganizare initiat de PDL, folosind mijloace parlamentare, democratice, prin Guvern sau prin Parlament.

„Intentia noastra este sa blocam acest demers, aceasta reforma administrativa si sa folosim mijloace parlamentare, democratice, dialogul, prin Guvern, prin Parlament si sa nu se intample ce este preconizat. in cazul in care se trece la o astfel de reforma administrativa, asa cum in 1968, cand Ceausescu a incercat o reforma administrativa si au iesit oamenii in strada si a renuntat la acea reforma si au fost formate cele doua judete, asa simt eu, asa primesc informatii, si eu ca lider politic trebuie sa stiu ce gandesc si ce spun oamenii, nu exclud sa iasa oamenii pe strada. Asta inseamna un mijloc democratic care se foloseste peste tot in lume: daca cineva vrea sa protesteze, poate sa iasa in strada, poate sa spuna ce gandeste, ce doreste”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat ca aceasta este atmosfera pe care a intalnit-o in comunitatea maghiara din Covasna si Harghita, iar el, ca lider al Uniunii, nu poate sa nu tina cont si „de aceste aspecte”.

„Vorbim de mijloace democratice. Protestul pasnic este un mijloc democratic de a spune parerea despre un lucru sau alt lucru. Intentia noastra este ca un astfel de subiect privind reorganizarea sa fie repede stins si daca nu exista consens in coalitie sa lasam totul si sa revenim mai tarziu, peste un an, peste o jumatate de an”, a afirmat Kelemen.

Presedintele UDMR a facut aceste declaratii si pentru o agentie straina de presa, fiind preluate apoi de presa din Romania. Kelemen a spus ca nu intelege „de ce s-au inflamat spiritele” duminica dimineata, dupa ce au aparut declaratiile sale date agentiei straine de presa.

Proiectul PDL de reorganizare administrativa vizeaza trecerea de la 41 de judete la opt, iar capitalele acestor judete vor fi Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti, anunta liderul PDL Ioan Oltean.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara ca Uniunea nu poate accepta varianta transformarii regiunilor de dezvoltare in opt „judete-mamut”, neexistand argumente suficiente pentru asta, si avertiza ca daca PDL va insista pe acest proiect va exista o problema in Parlament si nu va mai fi majoritate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here