Judecatorii au arestat 86 de persoane implicate in fapte de coruptie la vami

0
616
catuse

catuseJudecatorii Curtii de Apel Bucuresti au arestat, in ultimele 24 de ore, 86 de persoane implicate in fapte de coruptie la vamile din vestul tarii, magistratii urmand a se pronunta si in cazul a altor 12 invinuiti de fapte similare de catre procurorii anticoruptie.

Audierile vamesilor si politistilor retinuti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au continuat pana tarziu la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis in cazul a patru persoane sa le impuna interdictii de a parasi tara pe perioada cercetarilor.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, la nivelul punctului de trecere al frontierei (PTF) Moravita si PTF Foeni din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera (IJPF) Timis, in contextul existentei unui grup infractional organizat, ofiteri si agenti de politie de frontiera impreuna cu lucratori vamali au actionat in vederea strangerii de sume de bani sub forma de mita, in schimbul nedenuntarii si neconstatarii unor infractiuni sau contraventii comise de persoane care traficau tigari sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a Romaniei.

Pe de alta parte, in perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidas, jud. Caras-Severin, vamesii si politisti de frontiera mentionati mai sus, precum si alte persoane implicate in traficul cu tigari, in contextul existentei unui grup infractional organizat, au actionat in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie si pentru a obtine importante beneficii financiare si materiale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here