Jones Lang LaSalle: 2013 este anul perfect pentru achizitii in imobiliare

0
1120
tranzactii-imobiliare

Increderea investitorilor imobiliar in mediul de afaceri din Romania a crescut la sfarsitul anului trecut, fiind demarate mai multe tranzactii, iar anul 2013 se anunta „momentul perfect” pentru achizitia celor mai bune proiecte, potrivit Jones Lang LaSalle.

„Anul 2013 va fi un an al examinarilor minutioase. Caracteristicile demografice ale Romaniei si conditiile atractive pentru companiile care activeaza in domeniul externalizarii de servicii au ramas neschimbate. Mai mult, piata ofera acum produse, acum este momentul perfect pentru a achizitiona, in mod strategic-pe baza unei evaluari atente a produselor imobiliare si a structurarii eficiente a tranzactiei-cele mai bune proiecte institutionale dezvoltate de companii cu prezenta regionala, un numar mic de proiecte in derulare, iar chiriile s-au intors la valori sustenabile”, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara, citat de Mediafax.

Consultantii Jones Lang LaSalle apreciaza ca acesta este momentul perfect pentru a achizitiona, in mod strategic cele mai bune proiecte imobiliare, dar pe baza unei evaluari atente a produselor imobiliare si a structurarii eficiente a tranzactiei, avand in vedere competitia redusa intre fondurile de investitii pe piata romaneasca.

Perceptia investitorilor este mai buna in ultimele luni, avand in vedere ca instabilitatea politica determinata de suspendarea presedintelui Traian Basescu din trimestrul al treilea din 2012 a crescut costul de finantare si a dus la oprirea activitatii investitionale in trimestrul respectiv.

„Sfarsitul anului a fost marcat de o crestere a increderii in fundamentele economice ale Romaniei, o perceptie pozitiva de tara care a marcat revenirea interesului si demararea unor importante tranzactii care se afla in faza avansata de negociere. Interesul investitorilor este concentrat pe produsele prime, investitiile cu produse secundare sau din zone non-centrale fiind foarte limitate”, se mentioneaza in raport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here