Jamie Oliver obliga fast food-ul McDonald's sa renunte la un ingredient, considerat produs pentru caini. Vezi video!

0
605
jamie-oliver-mcdonalds

jamie-oliver-mcdonaldsMcDonald’s a fost fortat sa schimbe o reteta dupa ce Jamie Oliver a demonstrat ca un ingredient utilizat de fast-food avea consecinte negative asupra sanatatii consumatorilor.

Cunoscutul bucatar a aratat ca McDonald’s foloseste hidrat de amoniu atunci cand prelucreaza carnea de vita, inainte de a o adauga la produsele vandute, informeaza Daily Mail.

„Cel mai ieftin produs pentru caini le este vandut oamenilor” , a sustinut Jamie Oliver intr-o emisiune TV pe care o realizeaza.
Dupa luni intregi in care bucatarul a atras atentia la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald’s a fost nevoita sa renunte la utilizarea ingredientului.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, a sustinut si el ca hidratul de amoniu trebuie interzis: „Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vita drept un produs fraudulos”, a declarat Zirnstein.

„De ce ar dori o fiinta umana cu sensibilitate sa puna carne cu hidrat de amoniu in gura copilului sau? Publicul american trebuie sa inteleaga rapid ce face industria alimentara”, a declarat Jamie Oliver.

Ingredientul nu a fost descoperit pana acum decat in produsele comercializate de McDonald’s in Statele Unite.

Alte doua lanturi de fast-food de renume din America, Burger King si Taco Bell, au renuntat la a mai utiliza hidratul de amoniu in producerea hamburgerilor. (Mediafax)

 

Vezi video aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here