Iohannis: Romania are nevoie de crestere economica inteligenta si sustenabila

0
689

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, in Slovacia, ca Romania are o crestere economica robusta si intentioneaza sa pregateasca drumul catre intrarea in zona euro, insa pentru acest obiectiv este nevoie de reforme durabile, de o dezvoltare bazata pe inovare si competitivitate, potrivit Mediafax.

Presedintele a participat, la Bratislava, la un forum economic romano-slovac, alaturi de omologul sau, Andrej Kiska. seful statului s-a referit la modelul slovac in cazul adoptarii euro, care a adus beneficii acestei tari.

„In Slovacia, adoptarea euro a consolidat beneficiile comerciale si competitivitatea economica. si Romania intentioneaza sa pregateasca, in anii ce urmeaza, pasii necesari integrarii monetare europene. insa, avem nevoie, in continuare, sa implementeze reforme si schimbari institutionale durabile”, a afirmat Iohannis.

El le-a vorbit participantilor – reprezentanti ai unor companii din domeniul IT, auto si energetic – despre situatia economica din Romania, afirmand ca aceasta este propice investitiilor. „Romania inregistreaza o crestere economica robusta, insa avem nevoie de un model de dezvoltare bazat pe competitivitate si inovare, pe crestere economica inteligenta si sustenabila. Avem nevoie de o crestere economica sanatoasa, de tip calitativ, nu doar cantitativ”, a mai spus presedintele.

Presedintele a vorbit si despre nevoia intreprinzatorilor de a redobandi incredere in mediul de afaceri din Romania, fiind nevoie, in primul rand, de predictibilitate. „(Romania – n.r.) trebuie sa stimuleze mediul investitional prin cel mai adecvat mix dintre relaxarea fiscala si sustenabilitatea finantelor publie, astfel incat scaderea taxelor sa aiba un caracter permanent”, a precizat Iohannis.

La randul sau, presedintele Slovaciei a aratat ca Romania este unul dintre cei mai importanti parteneri economici din regiune, iar schimburile dintre cele doua tari au crescut semnificativ in ultima perioada. Presedintele Kiska a subliniat insa necesitatea „interconectarii” domeniilor in care se fac investitii, pentru maximizarea beneficiilor pentru Romania si Slovacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here