Investitiile prioritare pentru Romania, care ar crea 500.000 de locuri de munca

0
642
acord-parteneriat

acord-parteneriatConsiliul Investitorilor Straini (CIS), o organizatie care reuneste peste 100 dintre cele mai puternice companii private, a realizat un top al principalelor 10 proiecte care ar trebui finalizate si care ar crea peste jumatate de milion de noi locuri de munca pe termen mediu.

Printre investitiile prioritare aflate pe lista CIS se numara si cele in infrastructura necesara (aeroporturi, autostrazi, hoteluri, stadioane) pentru participarea Romaniei la organizarea campionatului european de fotbal, scrie Ziarul Financiar.

Romania ar putea beneficia de investitii de 10 miliarde de euro in urmatorii zece ani (care vor duce la o crestere a PIB-ului de 2,9% pe termen mediu) in cazul in care ar participa la organizarea campionatului european de fotbal UEFA in 2020-2024, alaturi de Bulgaria sau Ungaria, arata calculele investitorilor straini. Acest proiect va duce la crearea a 97.500 de noi locuri de munca pe termen mediu si va creste veniturile la buget cu 3,8% (tot pe termen mediu).

Printre cele mai importante proiecte despre care investitorii straini spun ca ar fi prioritare se mai afla autostrada Nadlac-Sibiu (care va lega Europa de Vest la Marea Neagra) autostrada Bucuresti-Brasov, dar si hidrocentrala de la Tarnita.

Lista CIS vine in contextul in care statul are deschise peste 40.000 de proiecte de investitii si astfel cheltuie bani degeaba, pentru ca nu pot fi derulate toate odata si niciun guvern nu a venit pana acum cu o lista de prioritati. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here