Boc: Nimic din ce a afirmat opozitia nu este in mesajul lui Orban. Vezi aici traducerea neoficiala a mesajului premierului ungar

0
755
scriitor

scriitorPremierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, ca nimic din ceea ce au afirmat liderii opozitiei nu s-a regasit in mesajul oficial trimis de premierul ungar Viktor Orban si ca este nevoie de un apel la calm si echilibru din partea unor politicieni responsabili si cu „viziune” privind viitorul tarii, scrie MEDIAFAX.

„Am prezentat in plenul Parlamentului textul oficial al primului ministru Viktor Orban – am si traducerea acestui text – si vreau sa se stie ca nimic din ceea ce au declarat liderii opozitiei nu s-a regasit in mesajul oficial trimis de acesta. De aceea, am cerut si am facut un apel atat in sedinta liderilor de grup, cat si in plenul Parlamentului la calm, la rationalitate si la abordare echilibrata a unui asemenea subiect care trebuie sa gaseasca niste politicieni cu responsabilitate si care sa aiba viziune cu ceea ce inseamna viitorul si prezentul Romaniei, al Ungariei si al Uniunii Europene”, a spus Boc.

El a apreciat ca reactia unor lideri de opozitie cu dorinta de a obtine beneficii electorale pe termen ultrascurt, care s-au „infierbantat” fara sa verifice continutul unor declaratii, nu face bine Romaniei.

Conform MAE, in traducere neoficiala, mesajul premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost urmatorul, titreaza MEDIAFAX:

” Stimati concetateni!Aceasta zi este sarbatoarea natiunii. Amintirea revolutiei si a luptei de eliberare este importanta, intrucat rezuma, in mod fidel, toti pilonii importanti ai identitatii noastre maghiare: mandria noastra nationala, cinstirea limbii si culturii noastre de sine statatoare, iubirea noastra de libertate. Toti maghiarii, fie ca traiesc pe pamantul natal, ori in orice alta parte a lumii, simt acelasi lucru: cand vine primavara, ne punem cocarda in piept si pornim sa sarbatorim. Sarbatoarea nationala ne ofera ocazia, intotdeauna, sa pregatim o analiza a starii natiunii. Ce am realizat? Avansam pe un drum bun? in anii trecuti am sarbatorit printre indoieli. Dupa multa vreme, putem, din nou, sa salutam primavara, in libertate. Ungaria s-a schimbat foarte mult, iar acum traieste lunile innoirii. Mai avem multe de facut, mostenirea noastra ne-a asezat in fata unor sarcini care ne pun la incercare. Am avut asemenea datorii, la care nu ne-am priceput si nici nu am vrut sa asteptam. Am infiintat ziua solidaritatii nationale si am facut posibil pentru maghiarii din exterior sa isi obtina cetatenia ungara fara sa-si paraseasca tinutul natal. Acum ne indeplinim pe mai departe datoria fata de natiune. Noua Constitutie, al carei proiect l-am inaintat de Ziua Nationala, aseaza in sfarsit pe bazele demnitatii crezul nostru national, defineste solidaritatea tuturor maghiarilor si raspunderea Ungariei fata de toti membrii natiunii.
Va salut pe toti cu ocazia acestei sarbatori frumoase, datatoare de sperante. Va doresc tuturor multa putere, sanatate si Dumnezeu sa va ajute”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here