INUTILITATEA Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social

0
1532

Nu fără juste așteptări, electoratul a votat masiv programul propus de Partidul Social Democrat (P.S.D.).
Sectorul economic și implicit membrii Confederatiei Patronatul Roman (C.P.R.) fac parte din electorat.
Am așteptat programul de guvernare P.S.D. – A.L.D.E. și am constatat că acesta este generos în conținut.
Ulterior s-a dovedit că între promisiuni și realitate este o cale lungă.

C.P.R.  nu are pârghii  pentru a-și arăta nemulțumirea  față de incoerența din sistem, nu are instrumente de presiune pentru a constientiza decidenții să mențină un real echilibru social.

Mediul privat are doar obligații: de a se supune  actelor normative care de cele mai multe ori sunt străine de realitate, de a angaja,califica si plati  forță de muncă, de a achita  integral și la timp avalanșa de impozite și taxe impuse samavolnic de legislativ, de a accepta agresiunea  statului manifestată prin nenumăratele sale organe de control, de a suporta aroganța, bâlbâiala și incoerența puterii administrative.

C.P.R. nu face politică, se conformează doar reglementărilor date de politicieni, angajează forță de muncă și plătește biruri. Ține, atât cât poate,  structura statului în funcțiune, structură diversă,  în cea mai mare parte utilă, dar, din păcate și cu componente inutile, fără rost, fără rezultate, consumatoare de resurse  bugetare. Avem în vedere nou înființatul Minister al Consultării Publice și Dialogului Social în fruntea căruia  se află dl. ministru Gabriel PETREA.

Acest minister are tot ce îi trebuie: ministru, secretari de stat, cabinete dotate cu personal, salariați (95 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv deminitarii și angajații cabintelor), mijloace tehnice,  parc auto, buget etc.

Cu toate acestea, ministerul, pe latura  dialogului  social, nu există, nu se implică, nu face nimic concret, este invizibil. Are în schimb  o multime de obiective, scopuri și atribuții stabilite prin actul normativ de infiintare si functionare pe care insa, niciunul din demnitarii ministerului, în frunte cu inexistentul ministru Gabriel PETREA, nu le-a realizat.

Se naște firesc întrebarea :cui folosește menținerea în plată a unui astfel de aparat ?

Dacă s-ar hotărî  desființarea acestuia, evenimentul nu ar fi  regretat de nimeni, nu ar produce nimănui vreo  surpriză, deoarece nimeni nu a remarcat existența acestuia și nu a simțit vreun sprijin.  Poate există, totuși, o excepție: Ministerul Finanțelor Publice, care ar economisi o importantă  parte din cheltuieli.

Pe această cale, C.P.R. solicită  d-lui. ministru Gabriel PETREA ca, până  la desființarea ministerului,  să se trezească, să-și  amintească obligațiile funcționale și angajamentele Guvernului din  care face parte, să constate că în România nu există dialog social, că sectoarele economiei reale nu sunt  reprezentate și protejate, că C.E.S. nu funcționează (cu excepția  resursei bugetare alocate acestuia, pe care o consuma fara a produce nimic), că  superficialitatea și lipsa de coerență aduce profunde deservicii  coaliției guvernamentale.

Da, d-le. ministru Gabriel PETREA, va rugăm să luați act de o realitate  pe care, cu excepția Guvernului din care faceți parte,  o cunoaște toată lumea:  nu existați, sunteți inutil, consumați o resursă bugetară fără a da nimic în schimb.

C.P.R. va continua să vă  monitorizeze, conform propriului statut și în interesul membrilor si partenerilor noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here