Intrebari si raspunsuri des intalnite la interviul de angajare

0
778
interviu_angajare

interviu_angajareInterviul de angajare este proba de foc in competitia pentru obtinerea unui job bun. Orice candidat isi pregateste dinainte raspunsurile la eventualele intrebari ale angajatorlui, pentru ca acest exercitiu ii va da siguranta de care are nevoie in confruntarea directa.

 Exista un numar destul de mare de intrebari standard care sunt adresate candidatilor. Iata cateva dintre ele, precum si sugestii de raspunsuri.

1. Descrie compania ideala, locatia si locul de munca

Raspunsul corect in acest caz ar fi sa descrii compania care iti ofera locul de munca. Bineinteles, te vei asigura ca raspunsul tau este credibil si argumentat. Explica de ce fiecare calitate pe care o evidentiezi reprezinta o oportunitate pentru tine. Interviul de angajare este un prilej de a-ti sublinia propriile aptitudini flatand, in acelasi timp, angajatorul.

Daca vii de la o companie mai bine cotata in domeniu, asigura-ti niste argumente care sa sustina alegerea jobului actual, fara a denigra fostul angajator.

2. Care sunt optiunile tale legate de cariera in acest moment?

Pregateste-te pentru aceasta intrebare gandindu-te la cum poti evidentia cat mai bine oportunitatile ce tin de cariera. Daca muncesti, descrie posibilitatile pe care le ai la actualul loc de munca si faptul ca desi esti apreciat acolo, iti cauti un alt job in mod pasiv, pentru ca iti doresti mai mult: provocare, bani, responsabilitate etc. Astfel, motiveaza-ti prezenta la interviul de angajare in cauza ca facand parte din explorarea de noi optiuni.

Daca nu muncesti, poti pune in lumina posibilitatile de angajare pe care le ai in prezent, insa fa acest lucru subtil, vorbind in termeni generali si punand accent asupra specializarii intr-un domeniu cautat, asupra entuizasmului si capacitatii de munca.

3. Povesteste o situatie in care munca ta a fost criticata

Chiar daca CV-ul tau arata impecabil, iar in scrisoarea de recomandare scrie ce bun angajat esti, evolutia in munca implica si puncte de dificultate. Raspunde la aceasta intrebare in cadrul interviului printr-un exemplu constructiv (care sa nu te puna intr-o lumina negativa), din care sa rezulte ca ai invatat din greseli si doar asa poti obtine performanta.

Un alt mod de a replica la aceasta intrebare la interviu ar fi sa iti prezinti dorinta de perfectionare, prin participarea la cursuri, inscrierea la un masterat in domeniu sau solicitarea unui training.

Iata doar cateva exemple de intrebari ale angajatorului. Vom reveni saptamanal cu noi sugestii pentru a-ti mari sansele de reusita la interviu. (Sursa: myjob.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here