Doar 5 pasi pentru un interviu de succes

0
609
succes-angajare

succes-angajareVrei un job nou, ti-ai imbunatatit CV-ul si ai candidat la numeroase locuri de munca, ai urmat chiar si cateva cursuri de perfectionare. Ai facut toti pasii corecti pentru obtinerea unui interviu de angajare, asa ca un telefon din partea unui posibil angajator este efectul asteptat.

 Dupa ce ai fixat cu angajatorul data interviului de angajare, stabileste ce ai de facut in continuare. Aminteste-ti ca obtinerea jobului depinde de succesul acestui interviu de angajare.

Iata cateva sugestii care garanteaza reusita oricarui interviu de angajare:

1. Reciteste-ti CV-ul inainte de interviu

Analizeaza CV-ul din perspectiva angajatorului.Ce anume din prezentarea ta a starnit interesul acestuia? Experienta in domeniu? Cursul de specializare? Istoria carierei tale? Uita-te pe curriculum vitae, ca sa stii ce anume sa punctezi in cadrul interviului de angajare.

2. Cauta informatii despre angajator

Viziteaza site-ul companiei angajatoare sau cauta in mass-media informatii despre activitate, evolutie, cota de piata etc. Orice aspect legat de companie iti va fi extrem de util la un interviu de angajare. Cauta:
•ultimele comunicate de presa sau aparitii in media;
•raportul financiar anual al firmei;
•produse si servicii oferite;
•alte detalii/opinii din care sa iti dai seama de cerintele si nevoile angajatorului sau ale departamentului unde exista locul de munca vacant.
3. Repeta… interviul

Dupa ce te-ai informat suficient, imagineaza-ti interviul de angajare. Consulta in articolele MyJob intrebarile tipice la un interviu de angajare si poti alcatui singur scenariul pentru intalnire. Noteaza cateva detalii utile inainte de interviu:
•idei pertinente cu privire la domeniul de activitate;
•intrebari “destepte” pe care sa le pui angajatorului, pentru a intelege mai bine cerintele jobului;
•aspecte legate de fostele locuri de munca, pentru cazul in care vei fi intrebat.
4. Abordeaza o tinuta office la interviu

Prima impresie conteaza mult in cazul unui interviu de angajare. Imbraca-te ca un profesionist. Atat pentru femei, cat si pentru barbati, tinuta business este recomandata la orice interviu. Adesea, la aceasta tinuta se asorteaza o geanta care sa contina: agenda si stilou, copii ale CV-ului trimis, copii ale diverselor diplome sau alte certificate, in cazul in care sunt solicitate de angajator.

5. Odihneste-te inainte de interviu

Te-ai pregatit, ti-ai intarit increderea in tine si acum te poti relaxa inainte de interviu. Nu uita, interviul de angajare nu este un interogatoriu, ci o cunoastere reciproca, asa ca nu te sfii sa faci comentarii si sa pui intrebari – cu cat vor fi mai documentate si mai bine puse, cu atat mai aproape vei fi de job.

Respecta acesti pasi simpli si iti vei mari considerabil sansele de angajare. Succes! (Sursa: myjob.ro)
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here