Interventii judetul Galati

0
1053

De mai mult de 48 de ore forțele MAI acționează pentru sprijinirea populației din localitățile afectate de inundații din județul Galați.

Forțele suplimentare relocate din  județele Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și municipiul București  acționează alături de autoritățile locale în localitățile cele mai afectate de inundațiile din ultimele zile, astfel:

În localitatea Pechea: o instalație de potabilizare a apei de la ISU BIF și 7 motopompe de la ISU Călărași și USIS Ciolpani.

În localitatea Cuza Vodă: 9 motopompe, 6 de la ISU Buzău și 3 de la ISU Ialomița.

În localitatea Slobozia Conachi: 24 motopompe din care 12 de la ISU BIF, 6 de la ISU Bacău și 6 de la ISU Vaslui, precum și 2 stații de potabilizare a apei de la ISU Brăila și ISU Tulcea.

Alimentele scoase ieri de la Rezervele de Stat au ajuns în cursul nopții trecute în localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi, iar prin grija autorităților în această dimineață au fost împărțite persoanelor afectate în urma inundațiilor.

Totodată, cele 300 de truse de igienă personală puse la dispoziție de Crucea Roșie au fost transportate în cursul zilei de ieri de către pompierii din cadrul ISU BIF, 150 de astfel de pachete ajungând la Galați, restul la Bacău.

În cursul zilei de astăzi vor ajunge în zonă și carburanții necesari utilajelor folosite în acțiunile de evacuare a apei și pentru lucrările de restabilire a stării de normalitate.

În cursul serii de ieri, pentru evacuarea surplusului de apă, a fost finalizată breșa din corpul digului râului Geru, în zona localității Vameș, apa începând să se retragă.

La această oră, sunt în desfășurare acțiuni de intervenție în localitățile Pechea, Slobozia Conachi și Cuza Vodă, forțele MAI continuând acțiunile de sprijin a populației și degajare a apei din curțile și locuințele inundate, acționând cu peste 200 de pompieri, jandarmi și polițiști care au la dispoziție 97 de mijloace de intervenție.

Persoanele evacuate au început să revină la locuințe deoarece nivelul apelor este în scădere.

Autoritățile locale vor lua toate măsurile pentru a finaliza evaluarea pagubelor imediat după normalizarea situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here