Interes pentru dezvoltarea relatiilor economice cu Arabia Saudita

0
677

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu Yassin Al Suroor, presedintele Camerei de Comert Internationale a Regatului Arabia Saudita, presedinte si CEO al Arab Economic and Business Group – A’amal Group. La intalnire a participat, de asemenea, Mohammed Al Homoud, consilier economic in cadrul Ambasadei Arabiei Saudite la Bucuresti.

In deschiderea intrevederii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat sistemul cameral romanesc, subliniind caracterul reprezentativ al acestuia, si a vorbit despre strategia de relatii externe a Camerei bucurestene, cu accent pe actiunile ce au vizat promovarea oportunitatilor de afaceri oferite de Romania in statele din regiunea Golfului Persic si Orientul Mijlociu, precum si atragerea in tara noastra a unor investitori din zonele amintite. in context, presedintele CCIB a punctat avantajele pe care le ofera tara noastra oamenilor de afaceri sauditi: siguranta si securitatea afacerilor, deschidere atat catre piata Uniunii Europene, cat si catre spatiul balcanic si zona est europeana, forta de munca de calitate.

In opinia participantilor, domenii precum cel industrial (indeosebi petrol si gaze naturale, materiale de constructii, echipamente si utilaje si pentru proiecte mari de infrastructura), prelucrarea produselor agro-alimentare si turismul ofera oportunitati reale de cooperare pentru oamenii de afaceri din cele doua tari. infiintarea unui Consiliu de Afaceri specializat si organizarea, pentru inceput, a doua forumuri de afaceri, in Romania si Arabia Saudita, reprezinta pasi concreti pentru o mai buna cunoastere a celor doua comunitati de afaceri, cu efect asupra dinamizarii si diversificarii schimburilor comerciale bilaterale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here