Întâlnirea preşedintelui CCIB cu E.S dna Boutheina LABIDI, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Tunisiene în România

0
1234

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa Doamna Boutheina Labidi, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Tunisiene în ţara noastră.
Exprimându-şi satisfacţia de a o reîntâlni pe şefa misiunii diplomatice tunisiene în actuala locaţie a CCIB, preşedintele Sorin Dimitriu a făcut o prezentare a clădirii, istoriei acesteia, precum şi a rolului avut de camera bucureşteană în dezvoltarea economiei, precum şi a învăţământului economic în capitala României.
„Apreciem în mod deosebit atât colaborarea dintre camera noastră şi sistemul cameral din Republica Tunisiană, Camera de Comerţ şi Industrie din Sfax fiind printre cele mai active, cât şi cu Ambasada acestei ţări din Bucureşti, concretizată prin mai multe acţiuni de promovare organizate la Bucureşti în 2015 – 2016. Credem că şi aceste evenimente au contribuit la majorarea livrărilor de mărfuri tunisiene pe piaţa României în primele 8 luni ale acestui an cu peste 90%, faţă de perioada similară din anul anterior” a precizat Prof. univ. dr. Sorin Dimitriu.
Excelenţa Sa Doamna Boutheina LABIDI şi-a exprimat interesul şi disponibilitatea continuării acţiunilor având ca scop promovarea schimburilor comerciale şi cooperarea economică dintre cele două ţări.
„O mai bună cunoştere a oportunităţilor de afaceri oferite de economiile celor două ţări în rândul mediului de afaceri românesc şi tunisian se poate realiza cu sprijinul sistemului cameral. În acest sens se solicită sprijinul conducerii CCIB de a disemina în rândul membrilor săi, prezenţa Republicii Tunisiene, cu stand propiu, la Târgul de turism al României (Bucureşti, 17-20 octombrie a.c.), precum şi informaţii privind organizarea la Tunis (29-30 noiembrie a.c.) a Conferinţei Internaţionale de Investiţii ”Tunisia 2020”, eveniment major, prilej de a se prezenta proiectele de dezvoltare economică şi oportunităţi de investiţii în perioada 2016-2020” a menţionat şefa misiunii diplomatice algeriene din ţara noastră.
În primele 8 luni din 2016 (date disponibile), schimburile comerciale bilaterale româno – tunisiene au înregistrat, comparativ cu perioada similară din 2015, o majorare cu 21,8% a volumului total, datorită exclusiv creşterii importului din această ţară cu 90.8%, care a atins 83,1 milioane USD, în timp ce exportul românesc (- 0,8%), a cunoscut o uşoară contracţie, cifrându-se la 131,7 milioane USD. La 31 august 2016, Republica Tunisiană era a 4-a piaţă de desfacere a produselor româneşti în Africa, după Maroc. Algeria şi Libia şi a 2-a ţară de origine, după Maroc, a mărfurilor intrate în România din continentul african.
Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here