Intalnire intre presedintele Basescu si membrii Guvernului, pentru prezentarea concluziilor Consiliului European

0
725
presedinte-traian-basescu-conferinta

presedinte-traian-basescu-conferintaPresedintele Traian Basescu are luni, de la ora 10.00, o intalnire la Palatul Cotroceni cu membrii Guvernului, pentru a-i informa asupra discutiilor din reuniunea Consiliului European care s-a desfasurat duminica la Bruxelles.intre ministrii care au sosit la Palatul Cotroceni

se numara Ghorghe Ialomitianu, Leonard Orban, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Ion Ariton.

De asemenea, discutiile de la Cotroceni ar putea viza si proiectul de buget pe 2012, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

„Pe mine m-au sunat si voi fi prezent. Cred ca vom discuta despre realizarea bugetului, venituri si cheltuieli”, a declarat Tabara, spunand ca nu stie daca la intalnirea de la Cotroceni au fost invitati toti membrii Guvernului.

Discutiile de la Cotroceni ar putea viza si utilizarea fondurilor europene, in conditiile in care marti Traian Basescu se va intalni, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a discuta in mod deosebit legat de utilizarea fondurilor europene.

Presedintele Traian Basescu declara, duminica, dupa sedinta Consiliului European, ca luni va informa Guvernul legat de discutiile din Consiliu, urmand sa sustina ulterior o declaratie de presa despre riscurile pe care le are Romania daca nu se produce o „capitalizare consistenta si corecta”.

Seful statului a declarat, in conferinta de presa sustinuta la Bruxelles, ca a atentionat in mod expres ca programul de recapitalizare a bancilor trebuie sa aiba in vedere si mentinerea nivelului de expunere a bancilor din zona euro in romaneasca.

„Nu putem accepta o recapitalizare care sa fie adusa la volumele necesare prin retragere de bani, spre exemplu, de pe piata romaneasca, pentru a face fata crizelor din interiorul zonei euro. si asa, intarzierea in decizii ne-a creat probleme deosebite si in ceea ce priveste chiar finantarea deficitelor si a datoriilor pe care le aveam pentru acest an. Am ajuns sa ne imprumutam la preturi mai mari, deci la dobanzi mai mari decat in 2010, cand Romania nu era stabilizata macroeconomic. Iar asta din cauza deprecierii CDS-ului intregii regiuni, pentru ca nu s-au luat masuri la timp in ceea ce priveste Grecia”, a spus seful statului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here