Inspectorii antifrauda au aplicat amenzi de 3,41 milioane lei

0
716
bani-lei-bancnote-buget

In contextul intensificarii actiunilor de control pe fondul cresterii cererii si a consumului de bunuri si servicii, in prima saptamana de la intensificarea actiunilor de control operativ (06 – 12 iunie 2016) la nivelul intregii tari au fost verificati 450 de contribuabili si au fost stabilite sume in valoare totala de 3.410.774 lei (amenzi si confiscari).

S-au aplicat 623 de sanctiuni contraventionale (amenzi si avertismente) in valoare de 3.119.600 de lei si s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 291.174 de lei.

Totodata, s-a dispus suspendarea activitatii a opt operatori economici (patru pentru neutilizarea casei de marcat, doi pentru lipsa casei de marcat si doi pentru detinerea de produse accizabile fara marcaje corespunzatoare).

Pentru asigurarea recuperarii sumelor sustrase de la plata catre bugetul consolidat al statului, au fost instituite doua masuri asiguratorii asupra unor active patrimoniale identificate in valoare totala de 211.928 de lei.

Reamintim ca inspectorii antifrauda vor documenta si organiza, in regim intensiv, actiuni operative de monitorizare si control antifrauda, inclusiv in zile de sambata si duminica, care vor viza urmatoarele sectoare:

domeniul recoltarii cerealelor, moraritului si panificatiei;
centre comerciale angro din zone cu risc fiscal si cu activitate semnificativa,
restaurante, baruri, cluburi;
zone cu aglomerare de comercianti en-detail cu risc fiscal ridicat;
prestari de servicii direct catre populatie: turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/intretinere, intretinere si reparatii auto;
livrari de bunuri cu amanuntul catre populatie: agroalimentare, imbracaminte si incaltaminte, menaj, materiale de constructii, jucarii, electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here